0
Η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη δείχνει να έχει φέρει στην “πρώτη γραμμή” σειρά στελεχών που πλέον ανοιχτά σαν αντ’αυτού του πρωθυπουργού ζητούν σκληρά μέτρα αν δεν πουν “ναι” στα ζητήματα προώθησης της ατζέντας των ομοφυλοφίλων που πορωθούν.

Ο Δημήτρης Καιρίδης όχι απλά τοποθετήθηκε για το νομοσχέδιο που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση, σχετικά με τον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών και το δικαίωμα στην υιοθεσία παιδιών από γκέι αλλά ζήτησε και ισχυρά κατασταλτικά μέτρα κατά όσων Νεοδημοκρατών (που αρκετοί είναι ιστορικά στελέχη της δεξιάς) δεν θελήσουν να στηρίξουν τα όσα ζητάει.
«Προφανώς οτιδήποτε βγάζει από το περιθώριο μια ομάδα πληθυσμού και δίνει τα δικαιώματα που δικαιούνται, ιδίως στα απροστάτευτα παιδιά αυτών των συμβιώσεων είναι προς τη σωστή και τη θετική κατεύθυνση» σημείωσε ο κ. Καιρίδης σχετικά με το γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία, ωστόσο το γεγονός ότι υπάρχει πολύ μεγάλη αντίδραση από την ελληνική κοινωνία είναι κάτι που εμείς οι βουλευτές το ξέρουμε πάρα πολύ καλά.

Αυτό όμως που ήθελα να πω είναι ότι δεν είμαστε στην πολιτική για τα εύκολα, είμαστε για τα δύσκολα. Είναι ένας αγώνας που πρέπει να δώσουμε, να πείσουμε με επιχειρήματα και υπάρχουν τα επιχειρήματα όλα (…)

Ελπίζω να μην αποτύχουμε στο να περάσουμε το μήνυμα γιατί θα είναι πολύ κρίμα για αυτούς τους συμπολίτες μας, για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης και συνολικά για τη χώρα μας. Νομίζω όμως ότι η Νέα Δημοκρατία σε αυτά τα ζητήματα βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά της ιστορίας» πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Τα πράγματα με τους υπουργούς είναι ξεκάθαρα» είπε τέλος ο κ. Καιρίδης, ερωτηθείς με το αν θα επιβληθεί κομματική πειθαρχία ή θα υπάρξει ψήφος κατά συνείδηση σχετικά με την παραπάνω ρύθμιση τονίζοντας το εξής: «όπως είπε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ο κ. Μαρινάκης, δεν νοείται να μην υπάρχει πειθαρχία.

Με άλλα λόγια, δεν νοείται να υπάρχει μια μεγάλη νομοθετική πρωτοβουλία, οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία, αλλά μια μεγάλη νομοθετική, όπως θα είναι αυτή η ρύθμιση και να παραμένει κάποιος υπουργός την ώρα που διαφωνεί. 

Αυτό που συζητάμε είναι ότι αν διαφωνήσει κάποιος θα πρέπει να παραιτηθεί, φαντάζομαι. Όπως και να έχει όλα αυτά είναι πράγματα που τα έχει πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Από εκεί και πέρα, με τους βουλευτές επιτρέψτε μου να περιμένω και εγώ την ευρύτερη τοποθέτηση».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top