0
Το ουκρανικό ΥΠΑΜ «έδωσε» «στεγνά» την ελληνική κυβέρνηση ότι παρέδωσε στο Κίεβο α/α MANPADS FIM-92 Stinger!

Τα συγκεκριμένα τα πήραν από τα νησιά και εκτός από τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, αποσύρθηκαν από τα νησιά «πυρομαχικά και φορητοί α/α πύραυλοι, MANPADS Stinger» και παραδόθηκαν στην Ουκρανία.

Όμως παραδόθηκαν περίπου 50 MANPADS Stinger τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι υπεύθυνα για την κατάρριψη τουλάχιστον 5 ρωσικών ελικοπτέρων.

Το ουκρανικό ΥΠΑΜ λοιπόν ανάρτησε προχθές ένα tweet  (το οποίο και δημοσίευσε το defencenet.gr) στον επίσημο λογαριασμό του ως «Ημερολόγιο Advent Ουκρανίας: Ημέρα 19» (το ημερολόγιο Advent είναι ένα ημερολόγιο που μετρά τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα), το οποίο ανέφερε:

«Σήμερα, σας παρουσιάζουμε το φορητό σύστημα αεράμυνας FIM-92 Stinger. Πολλοί από τους συμμάχους μας έχουν δωρίσει Stingers στον #UAarmy, συμπεριλαμβανομένης της Ολλανδίας (@Defensie), Γερμανία (@BMVg_Bundeswehr), Ηνωμένες Πολιτείες(@DeptofDefense), Λιθουανία (@Lithuanian_MoD), Λετονία (@AizsardzibasMin), Ιταλία(@MinisteroDifesa), Δανία (@Forsvarsmin), και η Ελλάδα (@Hellenic_MOD). Είμαστε ευγνώμονες για την αμέριστη υποστήριξή τους από τις πρώτες μέρες της ολοκλήρωσης της εισβολής. Στα ικανά χέρια των πολεμιστών μας, οι Stingers καταρρίπτουν αποτελεσματικά ρωσικά ελικόπτερα, αεροπλάνα και πυραύλους».

Θα συνεχίσει η ελληνική κυβέρνηση να λέει ότι δεν παρέδωσε τους Stinger στο Κίεβο;

Η  Ελλάδα απέκτησε, το 1988, 1.500 βλήματα και 500 εκτοξευτές, έναντι  124 εκατ.$. Σύμφωνα με δημοσιεύματα το 1988 η Ελλάδα αγόρασε 476 επιπλέον εκτοξευτές, με 1.000 βλήματα FIM-92B Stinger POST και 1.150 βλήματα FIM-92C Stinger RMP.

Άλλα 200 βλήματα αγοράστηκαν το 2001 και παρελήφθησαν την περίοδο 2003-2004.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκτοξευτές  ανέρχονται στους  631, ενώ το απόθεμα βλημάτων ανέρχεται στα 3.572, εκ των οποίων 1.000 της έκδοσης FIM-92Β Stinger POST, 1.150 της έκδοσης FIM-92C Stinger RMP και 1.322 της έκδοσης FIM-92E Stinger RMP Block.1.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top