0
Εντοπίστηκε το τέταρτο αεροσκάφος M-346 της Ελλάδας στον επίσημο λογαριασμό Χ της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, σημειώνει το τουρκικό αμυντικό σάιτ defenceturk.net.

«Εικόνες πτήσης του τρίτου ελληνικού αεροσκάφους M-346 δημοσιεύθηκαν τον Αύγουστο του 2023. Τα δύο πρώτα αεροσκάφη προσγειώθηκαν στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας στις 12 Μαΐου 2023», υπογραμμίζεται στο τουρκικό δημοσίευμα.

«Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία μοιράστηκε βίντεο από τον επίσημο λογαριασμό Χ που δείχνει ότι τα δύο πρώτα εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346B έφτασαν στην Ελλάδα. Στο επίμαχο βίντεο φαίνονται δύο αεροσκάφη να πετούν στον αέρα και να προσγειώνονται στον διάδρομο», αναφέρεται.

«Η Ελλάδα θα προμηθεύσει συνολικά 10 αεροσκάφη M-346 παραγωγής της ιταλικής Leonardo. Τα Aermacchi M-346 Master εκπαιδευτικά και ελαφρά επιθετικά αεροσκάφη είναι μια οικογένεια δικινητήρων προηγμένων αεροσκαφών εκπαίδευσης και ελαφράς επίθεσης», τονίζεται.

Το M-346 αναπτύχθηκε κυρίως για χρήση σε προηγμένη εκπαίδευση «και είναι παρόμοιο με τα σύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη όπως τα F-35 και Eurofighter Typhoon όσον αφορά τα χαρακτηριστικά πτήσης. Ικανό να πετά με ταχύτητες κοντά στην ταχύτητα του ήχου και να επιτρέπει σκληρούς ελιγμούς, το M-346 μειώνει τον χρόνο προσαρμογής για τους πιλότους που μεταβαίνουν σε πραγματικά αεροσκάφη μάχης και κάνει την εκπαίδευση πιλότων πιο αποτελεσματική», αναφέρεται.

Σύμφωνα με τους Τούρκους χάρη στα M-346, «η Ελλάδα θα έχει δυνατότητες που δεν είχε ποτέ στο παρελθόν στην εκπαίδευση πιλότων».
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top