0
Πέθανε σε ηλικία 81 ετών στο σπίτι του στην Γερμανία, ο «νεκροθάφτης» της Ελλάδας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο άνθρωπος ο οποίος επέβαλε εξοντωτικές οικονομικές πολιτικές στην Ελλάδα και οδήγησε εκατομμύρια Ελλήνων στον θάνατο, την απόγνωση και την ξενιτιά.

Είναι ο άνθρωπος που με δική του ευθύνη χιλιάδες Έλληνες οδηγήθηκαν στην αυτοχειρία.

Ακόμα περισσότερες χιλιάδες καταστράφηκαν δια παντός οι ζωές τους και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι, κατέφυγαν στο εξωτερικό για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Τα καλύτερα μυαλά της χώρας, στην πιο παραγωγική τους ηλικία, έφυγαν αναζητώντας καλύτερη τύχη.

Βέβαια, την χώρα την «πυροβόλησαν» οι ανεκδιήγητοι Γ.Παπανδρέου και Γ.Παπακωνσταντίνου (πρωθυπουργός και ΥΠΟΙΚ αντίστοιχα στην σκοτεινή περίοδο 2009-2011), οι οποίοι ακόμα κυκλοφορούν ελεύθεροι, για να ακολουθήσουν εν συνεχεία οι ανεπαρκείς Α.Σαμαράς και Ε.Βενιζέλος, αλλά ο Β.Σόιμπλε ήταν αυτός που «έθαψε» την Ελλάδα και μάλιστα για πολλές δεκαετίες.

Αν ήθελε η Ελλάδα μπορούσε να σωθεί, αλλά… δεν ήθελε.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε χαρακτηρίστηκε για την σκληρή οικονομική πολιτική του, αφού ήταν επί χρόνια υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, επί καγκελαρίας της Άνγκελα Μέρκελ.

Συγκεκριμένα ήταν ο ΥΠΟΙΚ της σε τρεις δικές της κυβερνήσεις και ειδικότερα από το 2009 μέχρι το 2017.

Το όνομά του θα είναι για πάντα συνδεδεμένο με τα μνημόνια τα οποία και ισοπέδωσαν κυριολεκτικά την Ελλάδα.

Καμία λύπη για τον θάνατό του όπως και αυτός δεν λυπήθηκε για καμία ζωή Έλληνα πολίτη που κατέστρεψε (πολλές φορές και βιολογικά) με τόση ευκολία και με τέτοια ψυχρότητα.

Έβγαλε όλο τον κομπλεξισμό που είχε για την αναπηρία του πάνω στους Έλληνες.

Η λήθη της Ιστορίας τον περιμένει, ωστόσο οι συνέπειες των πράξεών του θα συνεχίσουν να κάνουν κακό στην Ελλάδα και στους Έλληνες για πολλά χρόνια ακόμη.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top