0
Στο σκαμνί καθίζουν τον Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ Κωσταντίνο Φλώρο οι επιζώντες της «σφαγής» στη Λιβύη, η οποία έλαβε χώρα στις 17 Σεπτεμβρίου και ήταν αποτέλεσμα την κακοσχεδιασμένης αποστολής των ελληνικών δυνάμεων. 

Οι ευθύνες που έχει το ΓΕΕΘΑ για την τραγωδία είναι τεράστιες, καθώς μετέφεραν στρατιωτικό κλιμάκιο σε ένα άκρως εχθρικό περιβάλλον, σα να επρόκειτο για… σχολική εκδρομή, στοιβαγμένους σε ένα λεωφορείο χωρίς προστατευτικά οχήματα και χωρίς προηγούμενη αναγνώριση της περιοχής.

Πέρα από όλα όσα έγιναν πριν και κατά την διάρκεια της αποστολής, υπάρχει το μείζον ζήτημα της προδοσίας της επιχείρησης.

Η επιχείρηση έγινε γνωστή από τον επίσημο λογαριασμό του ΓΕΕΘΑ στο X (Twitter) το μεσημέρι της Κυριακής (12:04 της 17ης Σεπτεμβρίου) στο οποίο Tweet απεικονίζονταν ξεκάθαρα, η δύναμη και η σύνθεση της αποστολής, τα μέσα καθώς και η ποσότητα της βοήθειας. 

Τρεις ώρες αργότερα (15:28), από τον επίσημο λογαριασμό του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρου, δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες της επιχείρησης μέσα από το C-130 στις οποίες διακρίνονταν η σύνθεση της δύναμης που ελάμβανε μέρος σε αυτήν καθώς και η συμμετοχή ανδρών των ειδικών δυνάμεων (ΕΤΑ- Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών του ΓΕΣ και ΜΕΕΔ- Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας).

Και μόνο η προδοσία της παρουσίας τέτοιων στελεχών στην επιχείρηση και μάλιστα εν στολή, την έκανε στόχο.

Η αποστολή προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης στις 10:00 π.μ..

Οι εικόνες που μεταδόθηκαν εν συνεχεία από το αεροδρόμιο εκφεύγουν από τα όρια της σοβαρότητας μιας στρατιωτικής αποστολής και εισέρχονται στο πεδίο του «πανηγυριού» κάτι στο οποίο ειδικεύεται, δυστυχώς το ΓΕΕΘΑ επί διοίκησης Κ.Φλώρου.

Προφανώς αναφέρεται στην τοπική ώρα η οποία είναι μία ώρα πίσω, από την ώρα Αθηνών, άρα το C-130 προσγειώθηκε στη Βεγγάζη στις 11:00 ώρα Ελλάδος.

Δηλαδή μία (1) ώρα και οκτώ (8) λεπτά πριν το 1ο tweet του ΓΕΕΘΑ που πρόδιδε την παρουσία ελληνικής στρατιωτικής αποστολής στην Λιβύη.

Πλέον τούτων, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, μόλις προσγειώθηκε το C-130 στην Λιβύη δημοσιεύθηκε βίντεο στα οποία παρουσιάζονταν χωρίς θόλωμα, τα πρόσωπα του προσωπικού των Ειδικών Δυνάμεων που λάμβαναν τη στιγμή εκείνη μέρος στην επιχείρηση!

Η αποκάλυψη των στοιχείων αυτών έθεσε σε άμεσο κίνδυνο το εμπλεκόμενο προσωπικό, καθώς κοινοποίησε «σε κάθε ενδιαφερόμενο», ποιοι πήγαν στη Λιβύη, πώς πήγαν στη Λιβύη, που ακριβώς πήγαν στη Λιβύη, πότε πήγαν στη Λιβύη και γιατί πήγαν στη Λιβύη και το κυριότερο, πού πήγαιναν!

Πάνω στα στοιχεία που έχει δημοσιεύσει το pronews.gr βασίστηκε και ο δικηγόρος τεσσάρων από τους επιζώντες του εγκλήματος που σημειώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου στην Λιβύη κατά την αποστολή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, ο οποίος μετέβη το πρωί της Τρίτης στο κτήριο του Στρατοδικείου Αθηνών και κατέθεσε μήνυση κατά των υπευθύνων.

Ο Κωνσταντίνος Μορτόπουλος υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά, με την οποία ζητείται η ποινική δίωξη όλων των υπευθύνων καθώς έστειλαν 19 άτομα σε «αποστολή θανάτου» με 5 νεκρούς.

Οι μηνυτές αξιώνουν την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου, ανάμεσά τους και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωσνταντίνος Φλώρος, για κακουργηματική έκθεση σε κίνδυνο ανθρώπων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον θάνατο και υπέστησαν βαριά σωματική βλάβη.

Συγκεκριμένα, ζητούν την ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο και για 4 πλημμελήματα: Παράνομη απεικόνιση μεταφορών Στρατού, παράβαση καθήκοντος, απιστία και παράβαση απορρήτων.

Υπενθυμίζεται πως το δολοφονικό φιάσκο στην Λιβύη στοίχισε την ζωή σε 3 στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και συνολικά σε 5 Έλληνες πολίτες.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top