0
Μία καταδρομέας αλεξιπτωτίστρια των Ειδικών Δυνάμεων μίλησε στον Σταύρο Θεοδωράκη και τους «Πρωταγωνιστές» για τη ζωή, την εκπαίδευση και τους στόχους της.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης πέρασε τέσσερις νύχτες, με τις γυναίκες και τους άντρες των Ενόπλων δυνάμεων για την εκπομπή «Πρωταγωνιστές» και ανάμεσα στις συνεντεύξεις που έκανε ο γνωστός δημοσιογράφος ήταν και αυτή με μία αλεξιπτωτίστρια των Ειδικών Δυνάμεων.


«Είμαι υπολοχαγός και είμαι 27 ετών. Θεωρητικά μπορώ να φτάσω μέχρι και τον βαθμό του Στρατηγού. Πρακτικά θα το δείξει η ιστορία» είπε αρχικά και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Γιατί όχι αλεξιπτωτίστρια; Είχα πει πως δεν θα αρκεστώ σε ό,τι μου δίνεται και θα πρέπει να παλέψω για το κάτι παραπάνω. Γιατί όχι;

Δεν διαφέρουμε σε τίποτα. Τελείωσα το σχολείο με 19,5! Έδωσα για να μπω στη Σχολή Ευελπίδων χωρίς να είμαι από στρατιωτική οικογένεια. Καμία σχέση. Κανένας στην οικογένεια. Χωρίς κανένα ερέθισμα. Θέλω να πιστεύω πως θα καταφέρω να τα συνδυάσω όλα στη ζωή μου. Ο ρόλος της γυναίκας γίνεται όλο και πιο ενεργός τα τελευταία χρόνια στον Ελληνικό Στρατό, οπότε επειδή τα έχουν καταφέρει πολλές γυναίκες, πιστεύω πως θα μπορέσω και εγώ να τα καταφέρω» είπε στη συνέχεια.

«Ο καταδρομικός στόχος που έχω βάλει είναι να φέρω εις πέρας όσα περισσότερα σχολεία μπορέσω. Για παράδειγμα, θα ήθελα να βγάλω το ''Σχολείο Ταχείας Αντίδρασης'' γιατί πρώτα απ' όλα είμαστε μαχητές. Ο πραγματικός μου στόχος είναι να γίνω εκπαιδευτής των νέων καταδρομών. Έχω κάνει 30 πτώσεις. Σίγουρα φοβήθηκα την πρώτη φορά αλλά είναι τόσο ολοκληρωμένη η εκπαίδευση που σου δίνουν, που ελαχιστοποιoύν κάθε περίπτωση φόβου, κινδύνου, δειλίας.

Το ότι είμαι γυναίκα είναι και πλεονέκτημα και μειονέκτημα. Μειονέκτημα γιατί ξεχωρίζεις και είσαι συνέχεια στο επίκεντρο οπότε πρέπει να είσαι συνεχώς παράδειγμα προς μίμηση. Και πλεονέκτημα γιατί όταν βλέπουν μια γυναίκα να πηγαίνει πάντα πρώτη, θέλουν και οι υπόλοιποι να γίνονται καλύτεροι. Δεν έχω νιώσει αρνητικά βλέμματα, γιατί εγώ από μόνη μου αντιμετωπίζω τον εαυτό μου ως άνδρα μεταξύ ανδρών».

Δείτε το βίντεο:

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top