0
Ένα κατασκοπευτικό θρίλερ αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψη καταζητούμενου από τις ουκρανικές αρχές σε πολυτελή βίλα στην Ανάβυσσο.

Αρχικά ο 58χρονος Ουκρανός συνελήφθη με την κατηγορία ότι ως επικεφαλής μιας εταιρείας εμπορίας αμυντικού υλικού υπεξαίρεσε το ποσό των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σκάι, μια υπηρεσία πληροφοριών των Βαλκανίων ενημέρωσε πρόσφατα την ΕΥΠ ότι ο 58χρονος εργαζόταν για λογαριασμό της FSB.

Φέρεται να πραγματοποιούσε μια φορά το μήνα ταξίδι στην Ρωσία είτε μέσω Τουρκίας είτε μέσω Λευκορωσίας.

Οσον αφορά την παρουσία του στην Ελλάδα, το 2020, απέκτησε μια επενδυτική βίζα μετά την αγορά της βίλας στην Ανάβυσσο ενώ ίχνη του στην χώρα υπήρχαν και την περίοδο 1996-2001 και είχε αποκτήσει ελληνική ιθαγένεια με πλαστά δικαιολογητικά.

Ποια είναι η FSB
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ( FSB) είναι η κύρια υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας και ο κύριος διάδοχος οργανισμός της KGB της Σοβιετικής Ένωσης .

Ο άμεσος προκάτοχός της ήταν η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αντικατασκοπείας (FSK), η οποία αναδιοργανώθηκε σε FSB το 1995. Οι τρεις κύριες διαρθρωτικές συνιστώσες της πρώην KGB που παραμένουν διοικητικά ανεξάρτητες από την FSB είναι η Υπηρεσία Πληροφοριών Εξωτερικών (SVR), η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας (FSO), και την Κύρια Διεύθυνση Ειδικών Προγραμμάτων του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας (GUSP).

Οι κύριες αρμοδιότητες βρίσκονται εντός της χώρας και περιλαμβάνουν την αντικατασκοπεία , την εσωτερική και συνοριακή ασφάλεια , την καταπολέμηση της τρομοκρατίας , την επιτήρηση και τη διερεύνηση ορισμένων άλλων τύπων σοβαρών εγκλημάτων και παραβιάσεων του ομοσπονδιακού νόμου. 

Έχει την έδρα της στην πλατεία Lubyanka , στο κέντρο της Μόσχας , στο κεντρικό κτίριο της πρώην KGB. Ο διευθυντής του FSB διορίζεται από τον πρόεδρο της Ρωσίας και είναι άμεσα υπόλογος στον πρόεδρο της Ρωσίας .

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top