0
Οι επιστήμονες εμβαθύνουν στο αινιγματικό βασίλειο ενός ιδιόμορφου δείγματος «γοργόνας» που έχει προβληματίσει τους ερευνητές για πάνω από έναν αιώνα.

Αυτό το περίεργο πλάσμα, που πιστεύεται ότι είναι μια συγχώνευση χαρακτηριστικών ψαριού, μαϊμούς και ερπετού, έχει γίνει το επίκεντρο της προσοχής μιας εκτεταμένης έρευνας.


Το ταξίδι αυτής της παράξενης «γοργόνας» ξεκίνησε όταν την έφερε από την Ιαπωνία ένας Αμερικανός ναυτικός το 1906 και στη συνέχεια τη δώρισε στην Ιστορική Εταιρεία της κομητείας Clark στο Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο.

Από τότε, κατοικεί στα όρια του μουσείου, προκαλώντας ένα μείγμα περιέργειας και δυσφορίας στους επισκέπτες λόγω των ανησυχητικών χαρακτηριστικών της.

Το δείγμα διαθέτει ένα πρόσωπο παγωμένο σε μια γκριμάτσα, αντισυμβατικά δόντια, υπερμεγέθη νύχια, ένα κάτω μέρος που μοιάζει με ψάρι και ένα απροσδόκητο στρώμα χνουδωτών γκρίζων μαλλιών. Αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά έχουν τροφοδοτήσει πολυάριθμες εικασίες σχετικά με την προέλευση και τη φύση του.

Στόχος των ερευνητών είναι να διαλευκάνουν τα μυστήρια που περιβάλλουν αυτό το περίεργο αυτό πλάσμα. Ο Τζόζεφ Κρες, ακτινολόγος στο Πανεπιστήμιο του Βόρειου Κεντάκι, εξέφρασε τις αρχικές του παρατηρήσεις, δηλώνοντας: «Φαίνεται να είναι ένα συνονθύλευμα τουλάχιστον τριών διαφορετικών ειδών εξωτερικά».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top