0
Να μην…βιαστούν να πάνε από νωρίς το πρωί να βγάλουν τις νέες ταυτότητες ζήτησε από τους πολίτες ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, γιατί θα αναγκαστούν να πάνε πάλι το Δεκέμβριο στα αστυνομικά τμήματα για να τους τοποθετηθεί ο… Προσωπικός Αριθμός!

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε:

«Η ψηφιακή ταυτότητα είναι πολύ ασφαλής. Κλείνουμε μία τρύπα πολλών χρόνων σε ό,τι αφορά την ασφάλεια. Η ταυτότητα που έχουμε σήμερα είναι από τη δεκαετία του ’60.
Πρόκειται να μας ανοίξει πύλες στην ψηφιακή διακυβέρνηση για να μην ταλαιπωρούμαστε κάθε φορά που χάνουμε την ταυτότητά μας.

Η ταυτότητα δεν έχει κανένα θέμα με το τι πιστεύουμε».

Εν συνεχεία προχώρησε στην προαναγγελία έκδοσης του Προσωπικού Αριθμού, κάτι που είχε προοικονομηθεί από τον αρμόδιο Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις αρχές Σεπτεμβρίου:

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ertnews, ανακοίνωσε πως η έκδοσή του θα αρχίσει από τον ερχόμενο Δεκέμβριο:

«Από τον Δεκέμβριο και μετά η ταυτότητα θα εμπεριέχει και τον Προσωπικό Αριθμό.

Πρόκειται για κάτι που έχει νομοθετηθεί εδώ και 2 έτη. Θα είναι το ΑΦΜ συν άλλα τρία αριθμητικά στοιχεία. Αν με ρωτάτε, την ταυτότητά μου εγώ θα την εκδώσω τον Δεκέμβριο
Με αυτόν και μόνο τον αριθμό θα μπορούμε οπουδήποτε να εξυπηρετηθούμε».

Ο ίδιος σημείωσε ότι η Ελλάδα έπρεπε να πάει σύντομα στις νέες ταυτότητες γιατί υπήρχε κίνδυνος η χώρα μας να τεθεί εκτός ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Όσο για το τι θα γίνει με όσους εκδώσουν τη νέα τους ταυτότητα πριν τον Δεκέμβριο, αποκάλυψε πως αυτοί οι πολίτες θα πρέπει να ξαναπάνε στο τοπικό Α.Τ. για να περαστεί ο Προσωπικός Αριθμός.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top