0
Οι λάτρεις της γρήγορης ταχύτητας χρησιμοποιούν όλη τους την φαντασία προκειμένου να ξεγλιστρήσουν από τα χέρια των αστυνομικών αρχών.

Με δεδομένο ότι η υπερβολική ταχύτητα αποτελεί μια από τις βασικές αιτίες πρόκλησης σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, οι αρμόδιες αρχές καταβάλλουν πυρετώδεις προσπάθειες προκειμένου να δώσουν τέλος σε αυτή τη συνήθεια.

Καθοριστική συμβολή στο να αποτρέψουν τους οδηγούς από το να βυθίσουν το πόδι τους στο γκάζι έχουν οι κάμερες και τα ραντάρ ταχύτητας που αποτελούν τον “Big Brother” των δρόμων, συλλέγοντας φωτογραφίες των οχημάτων που παραβιάζουν τα όρια.

Η παρουσία, ωστόσο, των εν λόγω συσκευών δεν αποθαρρύνει ορισμένους οδηγούς, οι οποίοι αναζητούν μανιωδώς κόλπα προκειμένου να γίνουν «αόρατοι». Ένα από τα νέα κόλπα που έχουν επιστρατεύσει οι… γκαζιάρηδες οδηγοί έχουν ως μεγάλη πρωταγωνίστρια τη μονωτική ταινία.

Χρησιμοποιώντας την τελευταία, οι εξυπνάκηδες οδηγοί, παραποιούν τον αριθμό της πινακίδας των οχημάτων τους, μιας και θεωρούν ότι ξεγελάσουν τις κάμερες και τα ραντάρ και θα ξεγλιστρήσουν από τις δαγκάνες του νόμου.

Αυτό την πρακτική αποφάσισε να ακολουθήσει πρόσφατα και ένας Ισπανός οδηγός ο οποίος εντοπίστηκε από την αστυνομία της Καταλονίας την ώρα που ταξίδευε στον αυτοκινητόδρομο AP-7 ο οποίος εκτείνεται κατά μήκος της ισπανικής μεσογειακής ακτής, από το χωριό Els Limits έως το Vera της Αλμερίας.

Οι διενεργούντες τον έλεγχο διαπίστωσαν ότι ο οδηγός, κάνοντας χρήση μαύρης μονωτικής ταινίας, είχε μετατρέψει το γράμμα “F” στην πινακίδα του οχήματός του σε “Ε” (δείτε την εικόνα), με αποτέλεσμα να μπει σε μπελάδες, μιας και στην Ισπανία η παραποίηση των πινακίδων κυκλοφορίας τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από έξι έως 12 μήνες.

Βαρύς πέφτει ο πέλεκυς και στην Ελλάδα, δεδομένου ότι στην περίπτωση που η πινακίδα κυκλοφορίας έχει παραποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο, ο παραβάτης αντιμετωπίζει, σύμφωνα με τον ΚΟΚ, ποινή φυλάκισης που μπορεί να φτάσει έως και το ένα έτος.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top