0

Απίστευτη είναι η καταστροφή που έχει σημειωθεί στα χωριά της Καρδίτσας από την κακοκαιρία Daniel, καθώς ολόκληρα χωριά έχουν εξαφανιστεί μέσα στα λασπόνερα.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από τη Μεταμόρφωση, η οποία έχει αφανιστεί!

Τα λασπόνερα έχουν καλύψει όλα τα σπίτια του οικισμού, από τα οποία δεν διακρίνεται κάτι άλλο πέρα από τις στέγες. Έτσι, η Μεταμόρφωση μοιάζει περισσότερο με μια μεγάλη λίμνη, παρά με περιοχή στην οποία μέχρι χθες ζούσαν άνθρωποι.


Μια απέραντη λίμνη θυμίζει και το Κουτσόχερο, στον δήμο Λάρισας τρεις ημέρες μετά την εκδήλωση της κακοκαιρίας Daniel, που έχει πλήξει έντονα τη Θεσσαλία.

Βίντεο από drone, που κατέγραψε ο λογαριασμός Golden Movies αποτυπώνει την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, στην Εθνική Οδό η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά. Ωστόσο, τα χωράφια έχουν καλυφθεί από νερό, ενώ σε ορισμένα σημεία ξεπροβάλλουν οι κορυφές δέντρων.

Η κατάσταση είναι απελπιστική, ενώ μεγάλη είναι η αγωνία των αγροτών, την ώρα που τεράστιες γεωργικές εκτάσεις, αποθήκες, εγκαταστάσεις και κτηνοτροφικές μονάδες έχουν πλημμυρίσει.


Εύστοχη γελοιογραφία για την καταστροφή 

Ο γνωστός γελοιογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα», Κώστας Μητρόπουλος, σχολίασε με τον δικό του τρόπο τις εικόνες βιβλικής καταστροφής που σημειώνονται τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα, λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Στην τελευταία του γελοιογραφία, η οποία φιλοξενήθηκε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας, αποτυπώνει ένα ζευγάρι που προσπαθεί να σωθεί από την πλημμύρα, ενώ το νερό φαίνεται να έχει καταπιεί γύρω τους σπίτια και αυτοκίνητα.

«Προσευχηθήκαμε να βρέξει για να σβήσουν οι φωτιές, όχι να σβήσει η Ελλάς!», φαίνεται να λέει ο άντρας και η σύζυγος του ν’ απαντά: «Όλη η Ελλάς καιγόταν».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top