0
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται πως για άλλη μια φορά κοροϊδεύει τους πολίτες καθώς το πολυδιαφημισμένο «ξεπάγωμα» των τριετιών δεν θα είναι μόνιμο, αλλά θα επιστρέψει ξανά το 2027, όπως προκύπτει από την τροπολογία προσθήκη που κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, στο υπό συζήτηση, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, εργασιακό νομοσχέδιο!

Συγκεκριμένα όπως προβλέπεται στην τροπολογία από την 1η Ιανουαρίου 2027, αν το ποσοστό της ανεργίας υπερβεί το δέκα τοις εκατό (10%), και μέχρι να διαμορφωθεί σε ποσοστό κάτω του δέκα τοις εκατό (10%), αναστέλλεται αυτοδικαίως η ισχύς των διατάξεων που αναφέρονται στη άρση του «παγώματος» των τριετιών.

Στην τροπολογία προβλέπεται ότι για την εφαρμογή μίας εκ νέου αναστολής των τριετιών λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος του εθνικού ποσοστού ανεργίας των τελευταίων τεσσάρων  τριμήνων, όπως αυτός αποτυπώνεται στην Έρευνα Εργατικού Δυναμικού της Ελληνικής  Στατιστικής Αρχής.

Σε μία χώρα η οποία επί της ουσίας δεν παράγει τίποτε και το 80% του κύκλου εργασιών είναι υπηρεσίες, δηλαδή πουλάμε ο ένας στον άλλον και οικονομία στηρίζεται εξολοκλήρου στην κατανάλωση, το πιο πιθανό είναι η ανεργία να ξεπεράσει πάλι το όριο του 10%.

Οπότε, πρόκειται περισσότερο για ένα ακόμα επικοινωνιακό τέχνασμα για να θεωρήσουν οι πολίτες πως η χώρα «πάει καλά».

Να θυμίσουμε ότι το μέτρο αυτό δεν αφορά άπαντες αλλά τους εργαζόμενους προ 1/1/2012.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top