0
Υλικό που αποτελεί μέρος της της έρευνας που διεξάγει αυτήν την εποχή ειδική ομάδα του Πενταγώνου που συστάθηκε το 2020 προκειμένου να κατανοήσει καλύτερα τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα διέρρευσε μέσω ενός βίντεο.  

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν από την υπηρεσία τον Ιούνιο και μάλιστα ενώπιον του Κογκρέσου.


Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, τις εικόνες τράβηξε το πολεμικό ναυτικό.


Επί πολλά χρόνια οι αμερικανικές κυβερνήσεις σε μεγάλο βαθμό αγνοούσαν αναφορές για μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα που κατευθύνονταν προς αποκλεισμένους στρατιωτικούς εναέριους χώρους. Ωστόσο τελευταία αρχίζει να αναγνωρίζει τα UFO, τα οποία το αμερικανικό πεντάγωνο αποκαλεί «απροσδιόριστα εναέρια φαινόμενα», ως αληθινά.


Αν και είναι φυσικά πρόωρο να εικάσει κανείς ότι όντως αυτά τα ιπτάμενα αντικείμενα έρχονται από άλλον πλανήτη, ο αμερικανικός στρατός πρόσφατα επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα μιας σειράς από βίντεο και φωτογραφίες που απεικονίζουν συναντήσεις με απροσδιόριστα ιπτάμενα αντικείμενα, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το τι ακριβώς γνωρίζει το Πεντάγωνο γι' αυτά ή ανάλογα περιστατικά.

Τον Ιούνιο μάλιστα το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικών Πληροφοριών και άλλες υπηρεσίες αναμένεται να παραδώσουν μη διαβαθμισμένες εκθέσεις για τα UFO στο Κογκρέσο ενώ το υπουργείο Άμυνας αναμένεται να εξετάσει και το πώς έχει χειριστεί μέχρι τώρα το Πεντάγωνο το ευαίσθητο θέμα.

Το προσεχές διάστημα, μάλιστα, αναμένονται ακόμη περισσότερες έρευνες για το ζήτημα.

Ιδού τι ξέρουμε μέχρι τώρα:

Τι είναι το UFO;

Με απλά λόγια, ένα ιπτάμενο αντικείμενο που μοιάζει ή κινείται όπως οποιοδήποτε αεροσκάφος οποιαδήποτε χώρας.

Από τη φύση τους, περιβάλλονται από μυστήριο και προς το παρόν υπάρχουν πολύ περισσότερα ερωτήματα, παρά απαντήσεις για αυτά τα ανεξήγητα φαινόμενα.

Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν μια σειρά από περιστατικά με «συναντήσεις», ωστόσο ο στρατός μόνο πρόσφατα επιβεβαίωσε κάποια από αυτά.

Τον περασμένο μήνα, το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα κάποιων φωτογραφιών και βίντεο που τραβηχτήκαν από το ναυτικό το 2019 και εμφανίζουν τριγωνικού σχήματος αντικείμενα να αναβοσβήνουν κινούμενα μέσα από τα σύννεφα.

Μία άλλη σειρά φωτογραφιών δείχνει τρία αντικείμενα με σφαιροειδή σχήματα να πετούν στον ουρανό.

Τον Απρίλιο του 2020, το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα τρία σύντομα βίντεο που έδειχναν ιπτάμενα αντικείμενα να κινούνται με ταχύτητα.

Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα, το τμήμα αποφάσισε ότι η εγκεκριμένη κυκλοφορία αυτών των μη διαβαθμισμένων βίντεο δεν αποκαλύπτει ευαίσθητες πληροφορίες ή συστήματα», δήλωσε ο αμερικανικός στρατός «και δεν προσκρούει σε μεταγενέστερες έρευνες για επιθέσεις σε στρατιωτικό εναέριο χώρο από άγνωστα εναέρια φαινόμενα.

«Το 2017, ένας από τους πιλότους που είδε ένα από τα άγνωστα αντικείμενα το 2004 είπε στο CNNi ότι κινείτο με τρόπους που δεν μπορούσε να εξηγήσει. ‘Καθώς το πλησίασα... επιτάχυνε γρήγορα προς το νότο και εξαφανίστηκε σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα», δήλωσε ο συνταξιούχος πιλότος του Ναυτικού των ΗΠΑ Ντέιβιντ Φράβερ. «Ήταν κάτι εξαιρετικά απότομο, σαν μια μπάλα πινγκ πονγκ, που αναπηδούσε από έναν τοίχο. Χτυπούσε και πήγαινε στην αντίθετη κατεύθυνση».

Μιλάμε για εξωγήινους;

Η αναγνώριση από μέρους του Πενταγώνου ότι τα UFO είναι αληθινά οδηγεί μοιραία στην επόμενη ερώτηση: είμαστε μόνοι;

Ο Luis Elizondo, πρώην επικεφαλής του διαβαθμισμένου προγράμματος DoD, το οποίο ερευνά την πιθανότητα των UFO, δήλωνε στο CNNi το 2017 ότι προσωπικά πιστεύω ότι «υπάρχουν μερικά πολύ αξιόπιστα στοιχεία ότι ίσως να μην είμαστε μόνοι».

«Αυτά τα αεροσκάφη –ας τα αποκαλέσουμε έτσι- έχουν χαρακτηριστικά για τα οποία δεν γνωρίζουμε στην αμερικανική επικράτεια ή σε οποιαδήποτε άλλη γνωστή ξέρνη».

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι παραιτήθηκε από το υπουργείο Άμυνας το 2017 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μυστικότητα γύρω από το πρόγραμμα και τις εσωτερικές αντιρρήσεις για τη χρηματοδότησή του.


Στην πραγματικότητα όμως ο χειρισμός των αναφορών για ιπτάμενα αντικείμενα έχει περισσότερο να κάνει με τη διασφάλιση ότι ενδεχόμενες επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια, είτε από αυτόν τον πλανήτη είτε από άλλους- λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.

«Είτε πρόκειται για αερόστατα, είτε για πράσινα ανθρωπάκια είτε για κάτι εντελώς διαφορετικό, δεν μπορούμε να ζητάμε από τους πιλότους μας να ρισκάρουν τις ζωές τους χωρίς λόγο», λέει η Ρέιτσελ Κοέν, εκπρόσωπος των δημοκρατικών της Βιρτζίνια.

Τι θα περιλαμβάνει η επικείμενη έκθεση για τα UFO;

Αν και οι ειδικοί πάνω στο θέμα έχουν επικροτήσει τις πρόσφατες κινήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης να μοιραστεί κάποιες πληροφορίες για τις πρόσφατες συναντήσεις με τα UFO, πολλοί παραμένουν σκεπτικοί απέναντι στην επικείμενη έκθεση του Γραφείου του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών και άλλων υπηρεσιών, η οποία θα παρέχει μια εμπεριστατωμένη ματιά πάνω στο ζήτημα.

«Τα καλά νέα είναι ότι όλα αυτά τα παίρνουμε σοβαρά υπόψη. Δυστυχώς όμως υπάρχουν πολλά που δεν ξέρουμε, πολύ περισσότερα από αυτά που ξέρουμε», δήλωσε τον περασμένο μήνα ο Elizondo.

To 2007 το Πεντάγωνο λάνσαρε ένα πρόγραμμα διερεύνησης του ζητήματος, το οποίο έληξε το 2012, καθώς το υπουργείο Άμυνας εκτίμησε ότι υπήρχαν άλλες προτεραιότητες που έχριζαν χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές γύρω από τα UFO μόλις που ξύνουν την επιφάνεια όσων πραγματικά γνωρίζουμε.

Πέρυσι, το Πεντάγωνο δημιούργησε μία ομάδα δράσης ώστε να κατανοήσει καλύτερα «τη φύση και την προέλευση των UAP».

«Το Υπουργείο Άμυνας και οι μονάδες του στρατού λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τυχόν εισβολές από μη εξουσιοδοτημένα αεροσκάφη στις περιοχές εκπαίδευσης ή στον καθορισμένο εναέριο χώρο μας και εξετάζουν κάθε αναφορά. Αυτό περιλαμβάνει την αξιολόγηση επιδρομών που αναφέρονται αρχικά ως UAP όταν ο παρατηρητής δεν μπορεί να προσδιορίσει αμέσως τι είναι αυτό που παρατηρεί», συνέχισε η δήλωση.

Η ομάδα δράσης έχει περιλάβει στο φάκελό της και τα βίντεο η αυθεντικότητα των οποίων επιβεβαιώθηκε τον περασμένο μήνα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top