0
Οι Γερμανοί ζήτησαν από την Ελλάδα να στείλει 100 Leopard 1 στην Ουκρανία, σημειώνει τουρκικό αμυντικό σάιτ.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, αν το σχέδιο των Γερμανών οριστικοποιηθεί, η «Ελλάδα θα παραλάβει 96 άρματα μάχης Leopard 1A5 από την ελβετική εταιρεία Ruag AG».


«Τα άρματα μάχης που θα παραδοθούν στην Ελλάδα θα εκσυγχρονιστούν με εξαρτήματα όπως σύστημα θερμικής απεικόνισης και πρόσθετη θωράκιση πριν από την παράδοση», σημειώνεται.

Σύμφωνα με το σχεδιο «96 μη λειτουργικά Leopard 1 που ανήκουν στην Ruag AG και φυλάσσονται επί του παρόντος στην Ιταλία, επρόκειτο να αποσταλούν στην Ουκρανία. Ωστόσο, η ελβετική κυβέρνηση δήλωσε ότι το αίτημα ήταν “σε αντίθεση με την ισχύουσα νομοθεσία” και σημείωσε ότι η Ελβετία είναι μια ουδέτερη χώρα και δεν μπορεί να εγκρίνει τις πωλήσεις όπλων σε μια ενεργή ζώνη σύγκρουσης».

«Εάν το νέο σχέδιο γίνει αποδεκτό από την ελληνική και την ελβετική κυβέρνηση, η Ουκρανία θα έχει παραλάβει 100 τανκς σε σύντομο χρονικό διάστημα», σημειώνει το savunmasanayist.com.

«Αυτή τη στιγμή, ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει στο απόθεμά του 1.228 κύρια άρματα μάχης. Η διανομή τους είναι 170 Leopard 2A6HEL, 183 Leopard 2A4, 500 Leopard 1A4/5 και 375 M48A5», καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top