0
Μπορεί το Μαξίμου και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να κρατούν τάση σιγής και να μην αναφέρονται στη μεγάλη γκάφα του υφυπουργού Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά, ωστόσο ο τουρκικός Τύπος τη σχολίασε, κάνοντας λόγο για «μεγάλο λάθος». 

«Το λάθος που προκάλεσε κρίση στην Ελλάδα! Το Υπουργείο Άμυνας μοιράστηκε λανθασμένα: Μυστικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις…» είναι ο τίτλος του τουρκικού ahaber, το οποίο αναφέρθηκε στη πρωτοφανή γκάφα του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος για λόγους προσωπικής προβολής έδωσε στη δημοσιότητα απόρρητο χάρτη από στρατόπεδο της Θεσσαλονίκης.

Το τουρκικό μέσο, μεταξύ άλλων σημειώνει πως το υπουργείο Άμυνας «έχει υποστεί μεγάλη κρίση», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις εκρήξεις των πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο.

«Στην Ελλάδα, η οποία μάχεται με τις πυρκαγιές, το Υπουργείο Άμυνας έχει υποστεί μεγάλη κρίση. Μια εικόνα του Έλληνα υφυπουργού Άμυνας Νικόλαου Χαρδαλιά, ο οποίος ερευνούσε το περιστατικό μετά την έκρηξη ενός οπλοστασίου του ελληνικού στρατού, είναι δημοφιλής στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης» αναφέρει μεταξύ άλλων το ahaber, δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες πριν και μετά την κάλυψη των απόρρητων πληροφορίων του χάρτη.
Την ίδια στιγμή, ανάλογο δημοσίευμα υπάρχει και στην τουρκική sabah κάνοντας λόγο για «”Επικίνδυνο” λάθος του ελληνικού υπουργείου Άμυνας».

«Μεταξύ των χαρτών που κοινοποιήθηκαν ήταν και ένας χάρτης με μυστικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Υποστηρίζεται ότι ο μη λογοκριμένος χάρτης αφορά τις βάσεις στα νησιά. Ο ελληνικός Τύπος έγραψε για τη φωτογραφία που βγήκε: “Δείχνει τις αποθήκες καυσίμων των ενόπλων δυνάμεων”», τονίζεται.Αλλά και η  εφημερίδα της αντιπολίτευσης «Τζουμχουριέτ» στην ιστοσελίδα της επισημαίνει πως «Η Ελλάδα δημοσιεύει “κατά λάθος” φωτογραφίες από μυστικούς στρατιωτικούς χάρτες».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top