0
Το γύρο του κόσμου κάνει η ιστορία ενός πίνακα, ο οποίος επεστράφη δύο φορές σε κατάστημα στην Αγγλία, με τους υπεύθυνους να τον χαρακτηρίζουν «καταραμένο».

Πρόκειται για το πορτραίτο ενός κοριτσιού με «αυστηρή» έκφραση, που εικονίζεται να φοράει μία ροζ μπλούζα, και το οποίο πουλήθηκε δύο φορές από το ίδιο κατάστημα στο Χέιστινγκς, σε διαφορετικούς αγοραστές, ωστόσο και τις δύο φορές επεστράφη.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο πίνακας αρχικά είχε γίνει δωρεά στο κατάστημα από έναν άνδρα αγνώστων στοιχείων, μαζί με κάποια κάδρα.

Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος του καταστήματος, Στιβ, σύντομα παρατήρησε ότι «το ανατριχιαστικό κοριτσάκι σε ακολουθούσε με τα μάτια του σε όλο το δωμάτιο».

Τι ανέφερε ο υπεύθυνος του καταστήματος που πουλούσε τον πίνακα

Τελικά, ο πίνακας μπήκε άμεσα προς πώληση από το κατάστημα, έναντι 25 λιρών (λίγο παραπάνω από 29 ευρώ), με τον πρώτο αγοραστή να τον αγοράζει, μόνο και μόνο για να τον επιστρέψει δύο ημέρες αργότερα.

«Μου είπε ότι έπρεπε να ξεφορτωθεί τον πίνακα, γιατί είχε μία περίεργη “αύρα”», εξήγησε ο Στιβ, ο οποίος επανατοποθέτησε τον πίνακα στη βιτρίνα του καταστήματός του, με υποσημείωση ότι είναι «πιθανώς καταραμένος».

Η έξυπνη τακτική μάρκετινγκ του Στιβ απέδωσε σύντομα καρπούς, με μία κυρία να γίνεται η δεύτερη ιδιοκτήτριά του.

Ωστόσο, και αυτή επέστρεψε λίγο αργότερα στο κατάστημα προκειμένου να επιστρέψει το πορτραίτο, λέγοντας ότι «δεν θέλει να ξαναδεί μπροστά της αυτό το καταραμένο πράγμα», με τον υπεύθυνο του καταστήματος να αναφέρει ότι η γυναίκα «έτρεμε».


Ο πίνακας επέστρεψε και πάλι στη βιτρίνα του καταστήματος, με την προειδοποίηση προς τους υποψήφιους αγοραστές να αναφέρει αυτή τη φορά: «Επέστρεψε! Πουλήθηκε δύο φορές και επεστράφη και τις δύο! Είσαι αρκετά γενναίος;».

Μετά τα παραπάνω, η ιστορία του πίνακα άρχισε να διαδίδεται μέσω των social media, γεγονός που οδήγησε τη γυναίκα που τον είχε αγοράσει τη δεύτερη φορά, να επιστρέψει στο κατάστημα και να ζητήσει να πάρει εκ νέου το πορτραίτο στην κατοχή της.

«Είχε τρομοκρατηθεί και είχε πει ότι δεν τον ήθελε, αλλά όταν είδε πόση απήχηση είχε η ιστορία στον κόσμο, άλλαξε τη γνώμη της, θεωρώντας ότι ο πίνακας απέκτησε μεγαλύτερη χρηματική αξία», εξήγησε ο Στιβ.

«Με πήρε τηλέφωνο και μου εξήγησε ποια είναι, ρωτώντας με αν μπορεί να πάρει τον πίνακα πίσω. Αποφάσισε ότι δεν φοβάται πια, και πήρε το πορτραίτο πίσω χωρίς να δώσει κάποια παραπάνω χρήματα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Καταραμένος» ή μη, ο πίνακας τελικά βρήκε τον νέο ιδιοκτήτη του, και, ανεξάρτητα από το αν έχει… παραφυσικές ιδιότητες ή όχι, βοήθησε να «αποκαλυφθεί» ότι ένα από τα καλύτερα «καταπραϋντικά» απέναντι στον φόβο είναι η πιθανότητα κέρδους…

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top