0
Τις δραματικές στιγμές μέχρι να καταφέρουν να απεγκλωβίσουν το 1,5 ετών αγοράκι που, το πρωί της Τετάρτης, κλειδώθηκε στο αυτοκίνητο της μητέρας του, στην περιοχή της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη, περιέγραψε ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που επενέβη άμεσα, όταν είδε την μητέρα να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και να καλεί απεγνωσμένα για βοήθεια.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τετάρτης, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, όταν η μητέρα έδωσε τα κλειδιά του οχήματος στο παιδί για να παίξει και το αγοράκι πάτησε το κουμπί κλειδώματος, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στο παιδικό καθισματάκι του αυτοκινήτου, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε σημείο που το "χτυπούσε" ο ήλιος.
Όπως ανέφερε ο υπαρχιφύλακας που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ., Χρήστος Γκανάτσιος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους περιπολίας και διερχόμενοι από την οδό Βεργίνας είδαν την γυναίκα, η οποία ήταν σε έξαλλη κατάσταση, μαζί με περίοικους που βρίσκονταν γύρω της και τους έκαναν νόημα για να σταματήσουν στο σημείο που βρίσκονταν.


«Στην αρχή νομίζαμε ότι την γυναίκα την είχαν ληστέψει ή κλέψει, διότι η τσάντα της και τα προσωπικά της αντικείμενα ήταν στο έδαφος σκορπισμένα και μόλις πλησιάσαμε η γυναίκα δεν μπορούσε να μας εξηγήσει τι έγινε, φώναζε και ούρλιαζε "το παιδί μου". Οι υπόλοιποι που βρίσκονταν εκεί, μάς εξήγησαν ότι το ανήλικο παιδί της, ενάμιση ετών, ήταν εγκλωβισμένο - κλειδωμένο μέσα στο αυτοκίνητό της, με τα κλειδιά μέσα, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να το βγάλει από το όχημα", ανέφερε.


Χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο ο έμπειρος αστυνομικός έβγαλε το σφυρί εκτάκτου ανάγκης που είχε μαζί του και αφού πήρε την άδεια της μητέρας έσπασε με προσοχή το τζαμί του αυτοκινήτου για να απεγκλωβίσουν το βρέφος που ήταν δεμένο στο καθισματακι.

«Το παιδάκι ήταν λίγο φοβισμένο από τον θόρυβο που έκανε το τζάμι όταν έσπασε και η γυναίκα προσπάθησε να ηρεμήσει. Είναι πολύ άσχημο να βλέπεις το παιδί σου κλειδωμένο μέσα σε ένα αυτοκίνητο, να μη μπορείς να κάνεις τίποτα για να το βγάλεις και με τη θερμοκρασία συνεχώς να ανεβαίνει», ανέφερε ο κ. Γκανάτσιος, ο οποίος δέχθηκε θερμές ευχαριστίες από τους γονείς του παιδιού.

«Δεν είχε προηγηθεί κλήση στην Άμεση Δράση, καθώς η μητέρα ήταν σε κατάσταση πανικού, δεν μπορούσε να σκεφτεί, έπιανε τα μαλλιά της και φώναζε. Εμείς, για καλή τύχη, έτυχε να είμαστε διερχόμενοι από το σημείο», τόνισε.

Όπως είπε στη συνέχεια, η μητέρα, μόλις κατάφερε να ηρεμήσει, εξήγησε στους αστυνομικούς ότι στο παιδί αρέσει να παίζει με τα κλειδιά, του τα έδωσε στο χέρι και την ώρα που το έβαζε μέσα στο αυτοκίνητο μάλλον πάτησε το κουμπί του κλειδώματος.

«Το αυτοκίνητο βρίσκονταν μέσα στον ήλιο και η θερμοκρασία είχε ξεκινήσει να ανεβαίνει. Ευτυχώς ήταν πρωινές ώρες και όλα πήγαν καλά. Το παιδάκι δεν είχε αντιληφθεί τι γίνονταν, προσπαθούσαμε να το απασχολεί από το απέναντι παράθυρο η μητέρα», σημείωσε ο αστυνομικός.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σφυρί εκτάκτου ανάγκης που είχε μαζί του ο αστυνομικός, το έχει αγοράσει ο ίδιος προκειμένου να μπορεί να βοηθήσει άμεσα και ουσιαστικά σε περιπτώσεις που θα απαιτηθεί. Άλλωστε, αυτό που τόνισε, είναι ότι «το μόνο που ζητάμε είναι εξοπλισμό, όσο έχουμε εξοπλισμό θα μπορούμε να βοηθάμε περισσότερο. Το μόνο που έχουμε από την Υπηρεσία μας είναι το γιλέκο και το όπλο μας».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top