0
Λύθηκε το μυστήριο στη Σύμη για το όπλο που έκανε φτερά από στρατόπεδο. Η κλοπή εξιχνιάστηκε και ως δράστης συνελήφθη δόκιμος αξιωματικός…

Την κλοπή όπλου από αποθήκη του τάγματος εθνοφυλακής στη Σύμη εξιχνίασαν την Παρασκευή οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου. Το Στρατοδικείο Αθηνών παρήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου να συνδράμει στις έρευνες για την ανεύρεση πιστολιού μάρκας Colt, διαμετρήματος 0,45 από την αποθήκη οπλισμού του 549 Τάγματος Εθνοφυλακής στη Σύμη.

Από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου προέκυψε ότι ένας δόκιμος αξιωματικός, 20 ετών, που υπηρετούσε στο Τάγμα μπήκε στην αποθήκη και αφαίρεσε το πιστόλι και γεμιστήρες. Στη συνέχεια τα μετέφερε στην κατοικία του στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη της Αττικής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετέφερε τον οπλισμό σε άδεια που είχε λάβει από το στρατόπεδο ενώ προέκυψε ότι τα παρέδωσε στον 57χρονο πατέρα του, ο οποίος το απέκρυψε και ακολούθως το κατέστρεψε. Ο 57χρονος έκοψε, σύμφωνα με πληροφορίες, το πιστόλι και πέταξε μέρος αυτού σε κάδους απορριμμάτων.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ζήτησαν τη συνδρομή των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας – Ρέντη και σε κατ᾽οίκον έρευνα που έγινε στο σπίτι του πατέρα του δόκιμου αξιωματικού, βρέθηκε ένα ελατήριο από το πιστόλι και τμήμα της σκανδάλης του.

Σε έρευνα στο αυτοκίνητο του δόκιμου στη Σύμη βρέθηκε ένας αορτήρας και ένα μπιτόνι βενζίνης, τα οποία είχε αφαιρέσει από το ίδιο στρατόπεδο. Τόσο ο δόκιμος όσο και ο πατέρας του εξεταζόμενοι ομολόγησαν τα όσα τους αποδίδονται. Η δικογραφία θα υποβληθεί στο Στρατοδικείο Αθηνών για τα περαιτέρω.

Πηγή: newsit.gr

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top