0
Εκτός εκλογικής κούρσας για δεύτερη φορά βρέθηκε ο έγκλειστος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος επιχείρησε να περάσει τις απαγορευτικές διατάξεις του νόμου, θέτοντας υποψηφιότητα για τις προσεχείς εκλογές, ως ανεξάρτητος.

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν μπορεί να μετέχει στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου με τον Συνασπισμό Ανεξάρτητων Υποψηφίων με την επωνυμία «Έλληνες», στον οποίο ο ίδιος δήλωνε υποψήφιος στην Α’ Αθηνών.


Το σκεπτικό των ανώτατων δικαστικών, που έκριναν το αίτημα Κασιδιάρη για συμμετοχή στις προσεχείς εκλογές, βασίστηκε στην παραδοχή, ότι ο Συνασπισμός Ανεξάρτητων Υποψηφίων, με υποψηφίους σε πολλές περιφέρειες ανά την επικράτεια, ουσιαστικά ήταν κομματικός σχηματισμός υπό την ηγεσία Κασιδιάρη, κόμμα δηλαδή, και ως εκ τούτου προσκρούει στις απαγορευτικές διατάξεις των πρόσφατων νομοθετικών ρυθμίσεων.


Περί του ψευδεπίγραφου για τον Συνασπισμό Ανεξάρτητων Υποψηφίων, άλλωστε είχαν κάνει λόγο στα υπομνήματά τους τόσο το ΠΑΣΟΚ που πρώτο ζήτησε από τον Αρειο Πάγο την απαγόρευση συμμετοχής του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές, όσο και της Νέας Δημοκρατίας που επίσης υπέβαλε σχετικό υπόμνημα.

Παράλληλα με την απαγόρευση της υποψηφιότητας Κασιδιάρη, το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου προέβη σε ανακήρυξη όλων των κομμάτων, υποψηφίων και πολιτικών σχηματισμών που κρίθηκαν ότι δεν έχουν προβλήματα νομιμότητας και άρα θα μετάσχουν στις προσεχείς εκλογές.

Σύμφωνα με τη kathimerini.gr, κόπηκαν και ορισμένα μικρά κόμματα, τα οποία για τον ένα η τον άλλο λόγο, δεν συμπλήρωσαν τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος, και ως εκ τούτου δεν μπόρεσαν να περάσουν ούτε από τη σχετική πλατφόρμα συμμετοχής στις εκλογές, πριν καν κριθούν για τυπικά η ουσιαστικά θέματα από τον Αρειο Πάγο.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top