0

Σε ηλικία 89 ετών, έφυγε από τη ζωή νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο αγαπημένος τραγουδιστής και ηθοποιός Γιάννης Βογιατζής. 

Ο εκλιπών, που είχε τραγουδήσει και τον ύμνο του Παναθηναϊκού, ομάδας που αγαπούσε από παιδί, νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου τον τελευταίο μήνα έδινε μάχη με τον καρκίνο.

« Το 1962 ήμασταν στην εξέδρα εγώ ο Μουζάκης και ο Οικονομίδης και βλέπαμε την ομάδα μας. Ο ύμνος αυτός είχε τραγουδηθεί πιο μπροστά από τον Λέανδρο, τον πατέρα της Βίκυς Λέανδρος, αλλά δεν πήγε καλά, δεν ξέρω για ποιο λόγο. Και μου λέει ο Οικονομίδης "θα μας πεις τον ύμνο;" Και καλά έκανα και τον είπα γιατί είναι η μεγαλύτερη μου επιτυχία, διαχρονική. Όλοι ερωτεύτηκαν τη συγκεκριμένη εκτέλεση, ήταν ύμνος», είχε δηλώσει για το πώς έφτασε να τραγουδήσει τον ύμνο του Παναθηναϊκού.

« Θα μπορούσα να είχα τραγουδήσει τον ύμνο του Ολυμπιακού, μου έκαναν πρόταση. Τους είπα ότι ήθελα λεφτά και μου λένε "γιατί σε εμάς ζητάς λεφτά'". Και τους απάντησα ότι ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα μου», είχε αποκαλύψει.

Είχε γεννηθεί στις 20 Δεκεμβρίου 1934 και δραστηριοποιήθηκε ως τραγουδιστής σε όλους τους καλλιτεχνικούς χώρους, στο θέατρο, τον κινηματογράφο και το ραδιόφωνο. Βραβεύτηκε δυο φορές με το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης το 1963 με το τραγούδι « Πέταξε ένα πουλί» (των Κώστα Κλάββα και Αλέξη Αλεξόπουλου και το 1970 με το τραγούδι « Αδέρφια μου αλήτες πουλιά» (των Τόλη Βοσκόπουλου και Ηλία Λυμπερόπουλου).

Αρκετά από τα τραγούδια που ερμήνευσε έχουν γίνει διαχρονικές επιτυχίες και «έντυσαν» ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, του Αλέκου Σακελλάριου, του Γιάννη Δαλιανίδη, του Σπύρου Ζιάγκου και άλλων: « Ένας ουρανός μ’ αστέρια», « Η πρώτη μας νύχτα», « Σου το ‘πα μια και δυο και τρεις», « Θέλω κοντά σου να μείνω» και άλλα πολλά.

Από το 1958 έως το 1962 ήταν επίσημος τραγουδιστής των ανακτόρων. Το 1970, πριν την εμφάνιση στο Φεστιβάλ, έκανε εγχείρηση για πολύποδες και μετά από τρία χρόνια σταμάτησε το τραγούδι. Ξανάρχισε να τραγουδά από το 1978. Έπειτα από 25 χρόνια πολιτικού γάμου, παντρεύτηκε το 2007 τη γυναίκα του και με θρησκευτικό γάμο. Ο εκλιπών ήταν πρώτος εξάδελφος του ηθοποιού Γιάννη Βογιατζή.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top