0
Τα Rafale γίνονται όπλα ηλεκτρονικού πολέμου, τα οποία θα δημιουργούν ομπρέλα προστασίας και για άλλα μαχητικά, όπως τα F-16 και τα Mirage 2000.

Τον περασμένο Ιούλιο, όταν οι συζητήσεις ήταν σε αδιέξοδο μεταξύ της Dassault Aviation και της Airbus DS για το θέμα του προγράμματος SCAF, ο Έρικ Τραπιέ, Διευθύνων Σύμβουλος της γαλλικής εταιρείας, ανέλαβε να παρουσιάσει εναλλακτικές λύσεις για τη Γαλλία εάν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα πολεμικών αεροσκαφών κατέρρεε.

Η απάντησης της Dassault, γράφει το meta-defense.fr, βασίστηκε σε μία σημαντική εξέλιξη των Rafale. Πρόκειται για το λεγόμενο Super-Rafale, το οποίο θα σχετίζεται με ένα μεσαίο μαχητικό drone τύπου nEUROn.

Τα Rafale γίνονται όπλα ηλεκτρονικού πολέμου – Πώς θα προστατεύουν F-16 και Mirage 2000

Το γαλλικό Υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και τα Γενικά Επιτελεία Αεροπορικής και Διαστημικής Δύναμης και του Εθνικού Ναυτικού έκριναν πως πρέπει να εξοπλιστούν τα Rafale στις μελλοντικές τους εκδόσεις «με δυνατότητες καταστολής των εχθρικών αντιαεροπορικών άμυνων».

Έτσι, εν μέρει τα F4 και πλήρως τα F5, πιθανότατα θα έχουν την δυνατότητα ισχυρών παρεμβολών «που θα επιτρέπουν σε ένα Rafale όχι μόνο να προστατεύεται, αλλά και να προστατεύει άλλα συμμαχικά αεροσκάφη που επιχειρούν στην περιοχή και δεν διαθέτουν συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου τόσο αποτελεσματικά όσο το SPECTRA, όπως λιγότερο προηγμένα μαχητικά (Mirage 2000D, F-16, drones και ελικόπτερα)», σημειωνεται.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top