0
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε χθες στο Ηράκλειο συγκέντρωση με μαγνητικές πύλες εισόδου προκειμένου να μην επιτραπεί η είσοδος σε οπλοφόρους για στοιχειώδεις λόγους ασφαλείας.

Πρώτη φορά γίνεται αυτό στην Κρήτη και δεν είναι καθόλου παράδοξο, ούτε παράξενο, ειδικά αυτή την εποχή που τα πολιτικά πάθη είναι εξημμένα και δεν είναι και στα «πολύ πάνω του» ο Κυριάκος.

Φωτογραφίες που δημοσίευσε το cretapost.gr, δείχνουν δύο μαγνητικές πύλες, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε εξωτερικό χώρο, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο όπου έγινε η ομιλία, ενώ στο σημείο βρίσκονται άνθρωποι που φαίνεται να ελέγχουν τα προσωπικά αντικείμενα των πολιτών που προσήλθαν για να ακούσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κανείς δε θα μπορούσε βέβαια να υποβαθμίσει το ζήτημα της ασφάλειας των συγκεντρώσεων, ωστόσο η εικόνα των εξονυχιστικών ελέγχων υποβαθμίζει αισθητά το πόσο «ανοιχτή» είναι τελικά μια τέτοια πολιτική συγκέντρωση.

Άλλωστε, το γεγονός ότι όλο το κοινό της εκδήλωσης μπορεί να ελεγχθεί από δύο πύλες εισόδου, δείχνει και τη «μαζικότητα» της συγκέντρωσης.

Υπερβολικό; Καθόλου! Σχεδόν όλοι οι Κρητικοί οπλοφορούν νόμιμα ή παράνομα. Και η μεταφορά όπλων σε τέτοιες συγκεντρώσεις καλό είναι να αποφεύγεται.

Οι λάτρεις των ταινιών γουέστερν και της κουλτούρας της  «Άγριας Δύσης» σίγουρα θα θυμούνται τις πινακίδες των μπαρ: «Αφήστε τα όπλα σας στο μπαρ μπαίνοντας», όπως φαίνεται και στην φωτό. Κάτι τέτοιο ίσχυσε και στην συγκέντρωση Μητσοτάκη στην Κρήτη…


Δείτε φωτογραφίες:loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top