0
Η Ελλάδα πήρε αεροσκάφη για εκπαίδευση στα F-35, ήταν το σχόλιο του τουρκικού αμυντικού σάιτ savunmasanayist.com, για τα πρώτα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Leonardo M-346 που παρέλαβε η Ελλάδα.

Δύο από τα παραδοθέντα αεροσκάφη αναπτύχθηκαν στην Καλαμάτα, μετά την συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με το Ισραήλ.

Η ισραηλινή εταιρεία Elbit κέρδισε τον διαγωνισμό για την αναδιοργάνωση του εκπαιδευτικού στόλου της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα πρώτα δύο αεροσκάφη M-346 παραδόθηκαν στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία πρόσφατα και «αντικαθιστούν τα απαρχαιωμένα αεροπλάνα T-2 Buckeye», γράφουν οι Τούρκοι.

Τούρκοι: Η Ελλάδα πήρε αεροσκάφη για εκπαίδευση στα F-35 – Ετοιμάζονται γρήγορα λένε
«Στο πλαίσιο μιας συμφωνίας 1,6 δισ. δολαρίων μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας, η Ελλάδα θα λάβει συνολικά 10 αεροσκάφη M-346. Τα M-346 κατασκευάζονται από την εταιρεία Leonardo με έδρα την Ιταλία», τονίζεται.

Το M-346 ονομάζεται «Lavi» στο Ισραήλ και επιλέχθηκε από τη χώρα για εκπαίδευση πιλότων το 2012.

«Οι Ιταλοί ανέπτυξαν το αεροσκάφος για πιλότους που θα υπηρετήσουν στο νέας γενιάς Eurofighter ή στο μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς F-35», σημειώνουν οι Τούρκοι.

«Τα M-346, τα οποία μπορούν να πετάξουν κοντά στην ταχύτητα του ήχου, έχουν υψηλές ακροβατικές ικανότητες. Στόχος είναι να εξοικειωθεί ο υποψήφιος πιλότος σε αεροσκάφη υψηλών επιδόσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα», καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top