0
Στη σύλληψη ενός 37χρονου ο οποίος φέρεται να είχε ξεκινήσει το γνωστό σύνθημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω διαδικτύου προχώρησαν το απόγευμα της Τετάρτης οι αρχές. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες σε βάρος του 37χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για το άτομο που είχε ξεκινήσει το γνωστό σύνθημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ καλούσε τον κόσμο να ξεσηκωθεί.

Σημειώνεται ότι ο 37χρονος δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν. Αυτό που αναρωτιόμαστε είναι εάν θα η αστυνομία και στις συναυλίες που οι νέοι τραγουδούν το γνωστό σύνθημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι έρχεται λίγα 24ωρα μετά τη μεγάλη νίκη της ΝΔ στις εκλογές -άραγε μήνυμα για το τι θα ακολουθήσει;

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, από τις οποίες προέκυψαν ενδείξεις σχετικά με την εμπλοκή του 37χρονου στη διαχείριση προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μέσω του οποίου προέβαινε σε αναρτήσεις με περιεχόμενο δημόσιας προτροπής και διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων και βιαιοπραγιών.

Στο πλαίσιο της διαδικτυακής έρευνας που διενεργήθηκε, εντοπίσθηκαν οι επίμαχες αναρτήσεις, καθώς και πλήθος δημοσιεύσεων με συναφές περιεχόμενο, οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί κατά το τελευταίο 6μηνο με την πιο πρόσφατη να έχει γίνει την την Τρίτη (23/5). Κατόπιν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Ακολούθησε ενδελεχής αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα και αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, προέκυψε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση διαδικτύου της οικίας του ημεδαπού.

Από την επακόλουθη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ταυτοποιήθηκε προανακριτικά ως διαχειριστής του επίμαχου προφίλ και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητού τηλεφώνου, φορητό μέσο αποθήκευσης (USB flash drive) και 2 σκληροί δίσκοι υπολογιστή.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top