0
Αν κάποιος σας έλεγε ότι υπάρχει μια τεράστια τρύπα στο έδαφος που καίει αδιάκοπα εδώ και δεκαετίες, μάλλον θα δυσκολευόσασταν να το πιστέψετε. Και όμως υπάρχει.

Ονομάστηκε έτσι επειδή πρόκειται για μια γιγαντιαία τρύπα στο έδαφος που καίγεται διαρκώς.

Οι «Πύλες της Κόλασης» είναι η δημοφιλής ονομασία ενός κρατήρα πλάτους 69 μέτρων και βάθους 30 μέτρων που βρίσκεται στο Τουρκμενιστάν.


Μπορεί να μην είναι η προσωπική πόρτα του Σατανά, αλλά το μέρος είναι στην πραγματικότητα ένας κρατήρας φυσικού αερίου σε μια περιοχή που είχε εντοπιστεί από τη Σοβιετική Ένωση ως πιθανό πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το 1971.

Οι πρώτες έρευνες στην περιοχή διαπίστωσαν ότι αντί για πετρέλαιο, υπήρχε ένας θύλακας φυσικού αερίου κάτω από το σημείο που έκαναν τη γεώτρηση, ο οποίος στη συνέχεια κατέρρευσε στο έδαφος για να σχηματίσει τον τεράστιο κρατήρα.

Απελευθερώνοντας σταθερά δυνητικά επικίνδυνα αέρια από τον θύλακα στη γύρω περιοχή, οι “πύλες της κόλασης” δημιουργήθηκαν αφού μια ομάδα μηχανικών σκέφτηκε μια λαμπρή λύση…

Αποφασίζοντας να περιορίσουν τις βλαβερές συνέπειες που θα μπορούσαν να έχουν τα αέρια στη γύρω περιοχή, σκέφτηκαν ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να βάλουν φωτιά στον κρατήρα….

Υπέθεσαν ότι αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να καεί το αέριο μέσα σε λίγες εβδομάδες, αλλά αυτό δεν αποδείχτηκε.

Αντιθέτως, οι Πύλες της Κόλασης εξακολουθούν να φλέγονται περισσότερα από 50 χρόνια αργότερα και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυτή η «κολασμένη πηγή» πρόκειται να σταματήσει να καίει στο εγγύς μέλλον.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top