0

Πανηγυρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε δύο σημαντικές κινήσεις προς την Τουρκία στο πλαίσιο των νέων σχέσεων που οικοδομούνται μετά τους σεισμούς που έπληξαν τη γειτονική χώρα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Hürriyet πρώτα η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στο κλείσιμο “κέντρου εκπαίδευσης τρομοκρατών” στο Λαύριο και δεύτερον απαγόρευσε σε αξιωματούχους και στρατιωτικούς να επισκεφθούν  ακριτικά νησιά τα οποία έχουν μη στρατιωτικό καθεστώς και τα οποία οι Τούρκοι αναφέρουν ότι είναι 23 στον αριθμό.

Πρακτικά πρόκειται για όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων τα οποία ενσωματώθηκαν στον εθνικό κορμό με βάσει τις συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων, δηλαδή Λήμνος, Σαμοθράκη, Μυτιλήνης, Χίου, Σάμου, Ικαρίας και των Δωδεκανήσων όπως αναφέρθηκε.

Το τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ακόμη για ελληνικά ΜΜΕ τα οποία τάχα διαμαρτυρήθηκαν για αυτή την κατάσταση, πλην όμως αυτά ήταν ελάχιστα αφού τα περισσότερα αγνόησαν επιδειχτικά το θέμα.

Αναφέρεται στο τουρκικό δημοσίευμα:

«Οι ελληνικές αρχές δεν πραγματοποίησαν φέτος την πασχαλινή τους επίσκεψη στα νησιά του Αιγαίου με μη στρατιωτικό καθεστώς.

Τα ελληνικά ΜΜΕ ήταν θυμωμένα που οι επισκέψεις στις οποίες είχε αντιδράσει η Τουρκία στο παρελθόν δεν μπορούσαν να γίνουν φέτος.

Ενώ το ερώτημα «αποχωρούμε από τα νησιά μας;» προέκυψε στις ειδήσεις που δημοσιεύτηκαν, οι αρθρογράφοι  ισχυρίστηκαν ότι η κυβέρνηση αποδέχτηκε τον ισχυρισμό της Τουρκίας με το βήμα που έγινε.

Η αμοιβαία αλληλεγγύη που επιδείχθηκε μετά τον μεγάλο σεισμό στην Τουρκία και τη σιδηροδρομική καταστροφή στην Ελλάδα αποκατέστησε τη γέφυρα διαλόγου μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας.

Με το σταδιακό «λιώσιμο των πάγων» μεταξύ των δύο χωρών, τα αξιόλογα βήματα ήρθαν το ένα μετά το άλλο.

Στις αρχές Απριλίου, η διοίκηση της Αθήνας αποφάσισε να κλείσει το Στρατόπεδο του Λαυρίου, το οποίο ιδρύθηκε το 1985 για πρόσφυγες, αλλά μέχρι στιγμής έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες τρομοκράτες του PKK.

Μετά από αυτή την απόφαση που πάρθηκε σχεδόν 40 χρόνια αργότερα, η διοίκηση της Αθήνας προχώρησε σε μια ακόμη αξιοσημείωτη κίνηση, αλλά τα ελληνικά ΜΜΕ δείχνουν να νιώθουν άβολα με αυτή την κίνηση…

Έλληνες πολιτικοί και στρατιωτικοί δεν πραγματοποίησαν φέτος την ετήσια πασχαλινή τους επίσκεψη στα νησιά του Αιγαίου με μη στρατιωτικό καθεστώς».
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top