0
Πόσοι έχετε βρεθεί να κάθεστε με τα πόδια σταυρωμένα στη δουλειά ή στην καφετέρια;

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει πως όταν κάθεστε σταυροπόδι για πολλή ώρα αλλάζετε τη στάση του σώματος σας κάνοντας την γνωστή ενναλλαγή του ποδιού σας από το δεξί στο αριστερό και το αντίστροφο. Ωστόσο έχετε αναρρωτηθεί γιατί το κάνετε αυτό;

Ίσως γιατί σας «ενοχλεί» θα μπορούσε να είναι μια ενδεχόμενη απάντηση.

Ο δρ. Άνταμ Τέιλορ, Καθηγητής και Διευθυντής του Κέντρου Εκμάθησης Κλινικής Ανατομίας στο Πανεπιστήμιο Λάνκαστερ, φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας τα ερευνητικά του ευρήματα, εξηγεί τον λόγο που η συνήθεια αυτή δεν είναι τόσο «αθώα» απ' όσο φαίνεται.

Συγκεκριμένα, ο επιστήμονας και η ομάδα του, μέσω των αποτελεσμάτων της έρευνας που συνέλεξαν, διαπίστωσαν πως παρόλο που το σταυροπόδι είναι σχετικά μια ευχάριστη και αυθόρμητη συνήθεια που την κάνουν πολλοί στην καθημερινότητα τους, αποτελεί ταυτόχρονα και μια «επικίνδυνη» στάση του σώματος καθώς μπορεί να βλάψει την υγεία προκαλώντας διάφορες δυσλειτουργίες.

Την άποψη αυτή συμμερίζονται και άλλες έρευνες, οι οποίες επιβεβαιώνουν την παραπάνω διαπίστωση.

Ειδικότερα, το σταυροπόδι, σύμφωνα με έρευνα, θα μπορούσε να «χαλάσει» την ευθυγράμμιση των γοφών, με τον ένα να είναι ψηλότερο από τον άλλον. Σε μια άλλη, πάλι, μελέτη διαπιστώθηκε ότι μεταβάλλεται η ταχύτητα με την οποία κινείται το αίμα μέσα από τα αιμοφόρα αγγεία στα κάτω άκρα, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο θρόμβων.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top