0
Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Άλκη, η κοινωνία συνταράσσεται από τη δολοφονική ενέδρα οπαδών του Ολυμπιακού που επέβαιναν σε 3 αυτοκίνητα και επιτέθηκαν σε 4 φιλάθλους του ΠΑΣ Γιάννενα.

Κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας ενός 30χρονου, ο οποίος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, μετά από τη συμπλοκή οπαδών στα Ιωάννινα. Στο επεισόδιο συμμετείχαν άτομα ηλικίας 19 έως 30 ετών, οι τέσσερις από τους οποίους κατέληξαν στο Νοσοκομείο, ενώ δύο άτομα νοσηλεύονται φρουρούμενα.

Οι οκτώ συλληφθέντες κατηγορούνται για συμπλοκή και παράβαση του Νόμου για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, ενώ οι τέσσερις από αυτούς και για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις του Νόμου περί όπλων. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ακόμη τρεις εμπλεκόμενοι, που αναζητούνται από την Αστυνομία.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας -σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το news247-, τρία αυτοκίνητα με επτά οπαδούς του Ολυμπιακού έκλεισαν το δρόμο σε ένα άλλο όχημα, στο οποίο βρίσκονταν τέσσερις οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι επιβαίνοντες των τριών οχημάτων βγήκαν έξω και επιτέθηκαν στα τέσσερα άτομα που ήταν στο αυτοκίνητο που ακινητοποιήθηκε. Αφού τους ξυλοκόπησαν τράπηκαν σε φυγή.

Σε έρευνες της αστυνομίας στην περιοχή, βρέθηκαν μεταλλικός σωλήνας, μήκος 14 εκατοστών, πλαστικό πώμα πυρσού, κουκούλα «full-face», ενώ κατασχέθηκαν 3 αυτοκίνητα.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων οχτώ (8) άτομα, που εμπλέκονται σε υπόθεση συμπλοκής με οπαδικά κίνητρα, ενώ επιπλέον έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη τρία (3) άτομα, για τη συμμετοχή τους σε αυτή.

Πρόκειται για ημεδαπούς, ηλικίας από 19 έως 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της συμπλοκής, απόπειρας ανθρωποκτονίας και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό.


Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες το μεσημέρι, τέσσερις (4) από τους συλληφθέντες διακομίστηκαν τραυματισμένοι από σημείο της πόλης των Ιωαννίνων στο εφημερεύον νοσοκομείο, όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι οι δύο από αυτούς.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τέσσερις (4) ημεδαποί, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ακινητοποιήθηκαν από τους επτά (7) υπόλοιπους κατηγορούμενους, που επέβαιναν σε τρία συνολικά Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τυγχάνουν οπαδοί άλλης ομάδας, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκήμεταξύ τους.

Στη συνέχεια, τα επτά (7) άτομα τράπηκαν σε φυγή με τα οχήματά τους, ωστόσο από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τους και συνελήφθησαν οι τέσσερις (4) απ’ αυτούς, ενώ αναζητούνται οι άλλοι τρεις.

Ο χώρος της συμπλοκής ερευνήθηκε από συνεργείο του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • μεταλλικός σωλήνας, μήκος 14 εκατοστών,
  • πλαστικό πώμα πυρσού,
  • κουκούλα «full-face»και
  • ρολό ταμειακής μηχανής.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Οι δύο νοσηλευόμενοι συλληφθέντες κρατούνται φρουρούμενοι, ενώ οι υπόλοιποι έξι θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων».



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top