0
Εμφανίστηκε ο μπλε δράκος στο Αιγαίο: Τρώει ακόμα και τον εαυτό του, μάλιστα σε πρόσφατο συμβάν «αρπαξε το χέρι ενός παιδιού» το οποίο χρειάστηκε να νοσηλευτεί για να επιζήσει.

Ο μπλε δράκος είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πλάσμα που εκπλήσσει με τα χρώματα και την εμφάνισή του.

Το πλάσμα αυτό, το οποίο αναπτύσει κανιβαλιστικές τάσεις, εμφανίστηκε στις παραλίες του Αιγαίου στην Μικρά Ασία.

«Μπορεί να το δει κανείς στις ακτές του Τσανάκκαλε, περιφέρεται και στο Αιγαίο Πέλαγος», σημειώνεται σε τουρκικά δημοσιεύματα.


Πρόκειται για πλάσμα, που μπορεί να ζήσει στην επιφάνεια της θάλασσας ή και τα πιο βαθιά και σκοτεινά σημεία της. Έχει μέγεθος 6 εκατοστά και έχει ενδιαφέροντα χρώματα ενώ το δάγκωμά του μπορεί να είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο.

Ο Τζούλιαν Ομπάιντ, διάσημος νεαρός Αυστραλός Tiktokερ πήγε στο νοσοκομείο με αφόρητους πόνους όταν προσπάθησε να σώσει μπλε δράκους όμως αυτοί άρχισαν να τον δαγκώνουν.


Οι μπλε δράκοι φέρουν τόσο αρσενικά όσο και θηλυκά αναπαραγωγικά όργανα και είναι γνωστό ότι υπάρχουν 2.300 είδη σήμερα.

Να σημειωθεί πως στην Τουρκία ζει και ο κίτρινος σκορπιός με τις βούλες, ο οποίος θρέφεται και με ανθρώπινο αίμα.

Ο κίτρινος σκορπιός εμφανίζεται στο Αντιγιαμάν, το Γκαζιαντέπ, το Χατάι, το Ερζινκάν και τη Μαλάτια στην Τουρκία και είναι «ιδιαίτερα δηλητηριώσες για τον άνθρωπο και τρώει την σάρκα στα δαγκώματα με αίμα».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top