0
Ο Γιανης Βαρουφάκης, ενώ βρισκόταν σε εκδήλωση με την συντονιστική του Diem25 σε εστιατόριο των Εξαρχείων περικυκλώθηκε από περίπου 20 με 30 άτομα, ένα εκ των οποίων τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο.

Βγήκε από το νοσοκομείο ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά την επίθεση που δέχθηκε στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής από ομάδα αγνώστων.


Στον Ευαγγελισμό όπου μετέβη ο Γενικός Γραμματέας του ΜΕΡΑ25 προκειμένου να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες έσπευσαν βουλευτές του κόμματος, μεταξύ των οποίων και ο Κλέων Γρηγοριάδης.

Εξερχόμενος του νοσοκομείου ο κ. Γρηγοριάδης δήλωσε: «Είναι πολύ αργά, θα τα πούμε όλα το πρωί. Είναι καλά ο κύριος Βαρουφάκης. Είναι σιδεροκέφαλος. Έχει ήδη φύγει από το νοσοκομείο, θα τα πούμε το πρωί».

Το χρονικό της επίθεσης

Ο Γιανης Βαρουφάκης, ενώ βρισκόταν σε εκδήλωση με την συντονιστική του Diem25 σε εστιατόριο των Εξαρχείων περικυκλώθηκε από περίπου 20 με 30 άτομα, ένα εκ των οποίων τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάνης Βαρουφάκης έπεσε στο έδαφος αιμόφυρτος και ένα άτομο τον κλώτσησε και τον γρονθοκόπησε.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Βαλτετσίου.

Ο κ. Βαρουφάκης μεταφέρθηκε στον νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με εκδορές, ενώ φέρει και κάταγμα στη ρινική χώρα.

Η ανακοίνωση του Μέρα25:

«Πριν από λίγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, (ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά) με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι.

Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε.

Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ».

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρονται τα εξής:

«Αναφορικά με την επίθεση που δέχθηκε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του ΜέΡΑ25, βραδινές ώρες σήμερα στα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε άμεσα μαζί του, του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Επίσης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι, το επίμαχο χρονικό διάστημα ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 με δική του πρωτοβουλία δεν συνοδευόταν από την προσωπική του αστυνομική φρουρά.

Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας μετέβησαν άμεσα στο Νοσοκομείο, όπου είχε μεταβεί ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Να σημειώσουμε ότι το 2015, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε πέσει ξανά θύμα επίθεσης στο ίδιο εστιατόριο, όταν βρέθηκε εκεί με την σύζυγό του Δανάη Στράτου. Στο περιστατικό τότε ενεπλάκησαν περίπου 40 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Είχαν μπει στο εστιατόριο και πέταξαν ένα μπουκάλι νερού προς το ζευγάρι και του φώναξαν να φύγει από τα Εξάρχεια.

Ευχές για ταχεία ανάρρωση από πολιτικούς

Στον Γιάνη Βαρουφάκη έσπευσαν να ευχηθούν ταχεία ανάρρωση πολιτικοί.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση σου στο Twitter ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Η επίθεση στον κ. Βαρουφάκη είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη Δημοκρατία μας».

Συγκεκριμένα στο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε: «Η επίθεση στον κ. Βαρουφάκη είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη Δημοκρατία μας. Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση και είμαι βέβαιος ότι η Ελληνική Αστυνομία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση, έπειτα από την επίθεση που δέχτηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη τη στιγμή τον Γιάνη Βαρουφάκη δεν συνόδευε η αστυνομική φρουρά που του έχει διατεθεί, ως αρχηγό κόμματο.

Απερίφραστα καταδικάζει ο Κυβερνητικός Επρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου για τη βίαιη επίθεση που δέχθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα σε δήλωσή του ο κ. Οικονόμου αναφέρει:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον Γραμματέα του ΜΕΡΑ 25 κ. Γ. Βαρουφάκη. Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας. Η ελληνική αστυνομία θα κάνει ότι απαιτείται προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Περαστικά στον Γενικό Γραμματέα του ΜΕΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη ευχήθηκε με ανάρτηση του στο Twitter και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης καταδίκασε επίσης με ανάρτησή του στο Twitter την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Η επίθεση στον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη προκαλεί τον αποτροπιασμό όλων μας», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.

«Η καταδίκη της είναι αυτονόητη, όπως και η ευχή για ταχεία ανάρρωση. Οι δράστες πρέπει να εντοπισθούν και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη», προσθέτει.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, πληροφορούμενος την εγκληματική βιαιοπραγία κατά του Γραμματέα του ΜέΡΑ25, κ. Γιάνη Βαρουφάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μόνο την απερίφραστη και απόλυτη καταδίκη και αποδοκιμασία μας μπορεί να προκαλέσει η άνανδρη επίθεση εγκληματικών στοιχείων εναντίον του κυρίου Βαρουφάκη. Η Ελληνική Αστυνομία έχει τώρα το λόγο, για να οδηγήσει αυτούς τους εγκληματίες ενώπιον της Δικαιοσύνης». Ο κ. Τασούλας επικοινώνησε μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν με τον κ. Βαρουφάκη, στον οποίο εξέφρασε τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Με ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου του Δημήτρη Μάντζου το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ καταδικάζει «απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη. Η βία -ιδίως εκείνη που υποκρίνεται ότι έχει «πολιτικό» περιεχόμενο- προσβάλλει τον πυρήνα της δημοκρατίας μας. Ο εκφασισμός της δημόσιας ζωής -από όπου κι αν προέρχεται- δεν θα περάσει», αναφέρει η ανάρτηση του κ. Μάντζου.

Δείτε βίντεο με τον Γιάνη Βαρουφάκη να απωθεί με τον... δικό του τρόπο σε πρόσφατη εκδήλωση σχετική με τον πόλεμο στην Ουκρανία:

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top