0
Ο διοικητής της NORAD, στρατηγός Γκλεν Βαν Χερκ (ο ίδιος που με δηλώσεις του αρχικά είχε τονίσει την πιθανότητα τα ΑΤΙΑ που καταρρίφθηκαν να έχουν εξωγήινη προέλευση) προχώρησε σε νέες δηλώσεις που περιπλέκουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα σε σχέση με την κατάρριψη των τριών ΑΤΙΑ από την Αεροπορία των ΗΠΑ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η αύξηση του ρυθμού εντοπισμού τέτοιων αντικειμένων ήλθε μετά την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αναζητούν οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ!

Με λίγα λόγια οι Αμερικανοί αλλάξαν τις διαδικασίες ιχνηλάτησης και εντοπισμού των ΑΤΙΑ σε σχέση με το παρελθόν, που σημαίνει ότι το θεωρούν ζήτημα εθνικού συμφέροντος!

Ειδικός αποκάλυψε τι θα συνέβαινε αν οι εξωγήινοι έρχονταν σε επαφή με τους ανθρώπους για πρώτη φορά


Ο στρατηγός Βαν Χερκ είπε ότι η NORAD άρχισε να ψάχνει για πολύ μικρότερα, πιο αργά κινούμενα ιπτάμενα αντικείμενα, ενώ έκανε επίσης προσαρμογές στο φιλτράρισμα των ραντάρ με βάση το υψόμετρο.

Συνήθως, η ανίχνευση ραντάρ της NORAD αναζητεί μαχητικά αεροσκάφη ή βομβαρδιστικά, τα οποία κινούνται με υψηλές ταχύτητες. «Αυτό που βλέπουμε είναι πολύ-πολύ μικρά αντικείμενα που παράγουν μια πολύ-πολύ χαμηλή διατομή ραντάρ», είπε ο Βαν Χερκ. «Πρόκειται για πολύ αργά ιπτάμενα αντικείμενα, που κινούνται ουσιαστικά με την ταχύτητα του ανέμου», συμπλήρωσε.

Ο στρατηγός είπε ότι η αυξημένη ικανότητα ανίχνευσης αυτών των ιπτάμενων αντικειμένων μπορεί να αποδοθεί στις προσαρμογές των ραντάρ και στο γεγονός ότι οι χειριστές βρίσκονται σε «υψηλή επαγρύπνηση» και αναζητούν πιο προσεκτικά αυτά τα μικρότερα και πιο αργά ιπτάμενα αντικείμενα.

Εδώ τίθεται ένα σοβαρό ζήτημα. Αν οι ΗΠΑ αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο «σαρώνουν» τον εναέριο χώρο τους για να βρίσκουν μικρά αντικείμενα όπως τα ΑΤΙΑ και να ξοδεύουν πυραύλους αξίας εκατομμυρίων δολαρίων για να τα καταρρίπτουν, τότε δεν θα παραδεχόντουσαν πως τα αντικείμενα αυτά είναι κινεζικά, ρωσικά κ.λ.π και άρα επικίνδυνα για την εθνική ασφάλεια;

Εδώ όμως δεν έχουμε καμία επίσημη ταυτοποίηση και πέραν αυτού ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε πως είναι πλέον δύσκολο να ανασυρθούν τα συντρίμμια!

Αυτά τα τρία «αντικείμενα» μπορεί να ήταν «μπαλόνια για εμπορικούς ή επιστημονικούς, ειρηνικούς σκοπούς», είπε ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα χρειαστεί να αναλυθούν πρώτα τα συντρίμμια τους για να απαντήσει μετά βεβαιότητας.

Ο Κίρμπι δεν αναφερόταν στο πρώτο «μπαλόνι» που καταρρίφθηκε στις 4 Φεβρουαρίου στον Ατλαντικό Ωκεανό, για το οποίο η Ουάσινγκτον επιμένει πως ήταν κινεζικό κατασκοπευτικό.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι κανείς δεν έχει διεκδικήσει ακόμη τα τρία αντικείμενα και λόγω των κακών καιρικών συνθηκών είναι δύσκολο να βρεθούν και να ανακτηθούν τα συντρίμμια τους!

Από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Αμερικανός στρατηγός Μαρκ Μίλι επιβεβαίωσε πως ο πρώτος από τους δύο πυραύλους που εκτοξεύτηκαν την Κυριακή από ένα μαχητικό F-16 εναντίον ενός από αυτά τα αντικείμενα πάνω από τη λίμνη Χιούρον αστόχησε και έπεσε στο νερό.

«Ασφαλώς παρακολουθήσαμε την πορεία του μέχρι κάτω», είπε στους δημοσιογράφους. Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε την Δευτέρα ότι ο ένας από τους πυραύλους αστόχησε.

Δηλαδή, έχουμε τρια ΑΤΙΑ, που δεν ταυτοποιούνται επισήμως, αναφέρεται ότι δεν αποτελούσαν πολεμική απειλή για τις ΗΠΑ, σηκώθηκαν όμως σύγχρονα μαχητικά τα οποία εξαπέλυσαν σύγχρονους και ακριβούς πυραύλους αέρος-αέρος για να τα καταρρίψουν, ένας πύραυλος αστόχησε και εν συνεχεία τα συντρίμμια τους είναι… αδύνατο να ανασυρθούν!

Και το «κερασάκι» στην «τούρτα», η NORAD προσάρμοσε τα ραντάρ της για να εντοπίζει αυτά τα… ΑΤΙΑ!

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top