0

Συναγερμός σήμανε πριν μία ώρα καθώς όπως αναφέρει το ρωσικό Baza, ΑΤΙΑ ή drone (ουκρανικό;) εντοπίστηκε στην περιοχή της Αγίας Πετρούπολης και απογειώθηκαν εσπευσμένα ρωσικά μαχητικά για αναγνώριση ή αναχαίτιση.

Πριν από λίγο ο εναέριο χώρος άνοιξε και πάλι και οι πτήσεις αποκαταστάθηκαν αλλά δεν έχει δοθεί καμία επίσημη εξήγηση μέχρι τώρα ως προς το τι ήταν αυτό που προκάλεσε αυτή την αναστάτωση.

Όπως αναφέρεται,  είχε αποκλειστεί μία περιοχή 299 τ. χλμ από τη ρωσική Αεροπορία.


Σύμφωνα με δεδομένα που συγκέντρωσε ο ιστότοπος FlightRadar24, στα αεροδρόμια από τα οποία αναχώρησαν επέστρεψαν οι πτήσεις εσωτερικού της Ρωσίας με προορισμό την Αγία Πετρούπολη.

Τουλάχιστον πέντε πτήσεις που είχαν αναχωρήσει από τη Μόσχα για την Αγία Πετρούπολη έκαναν αναστροφή και επέστρεφαν στη Μόσχα περί τις 11:00 (τοπική ώρα· στις 10:00 ώρα Ελλάδας), αφού αρχικά έκαναν κύκλους, σύμφωνα με δεδομένα που έχουν αναρτηθεί στο ιστότοπο.


Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Baza, που σημειώνει ως πηγή και το Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις αναφορές για το ΑΤΙΑ.


Γενικώς αναφέρεται ότι δόθηκε σήμα Kover το οποίο χρησιμοποιείται σε περίπτωση παράνομης υπερπτήσεως ή εμφάνισης UFO.


Πολλά ρωσικά ΜΜΕ θεωρούν ότι το κλείσιμο του εναέριου χώρου συνδέεται με μια πιθανή μαζική επίθεση από drone.


Και αυτό γιατί ξέσπασε φωτιά σε αποθήκη πετρελαίου στο Tuapse της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έλαβε χώρα μετά από επίθεση δύο αεροσκαφών αγνώστων στοιχείων.

Ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ ανέφερε επίσης ότι στη διάρκεια της νύχτας βρέθηκαν συντρίμμια τριών UAV στην περιοχή του.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top