0
Έναν επαναστατικό τρόπο για την αντιμετώπιση του παγετού στο οδόστρωμα ανακάλυψαν Κινέζοι ερευνητές, επιχειρώντας να βάλει οριστικό τέλος σε ένα φαινόμενο που αποτελεί μια σημαντική πηγή κινδύνου.

Μια νέα χημική φόρμουλα η οποία υπόσχεται να εξαφανίσει τον πάγο από το οδόστρωμα ανακάλυψαν επιστήμονες στην Κίνα.

Τα νέα χημικά συστατικά υπόσχονται μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα ενώ είναι και πιο φιλικά προς το περιβάλλον από το «αλάτι» που χρησιμοποιείται κατά κόρον ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία παγετού στο οδόστρωμα.

Η χημική ένωση την οποία ανακάλυψαν οι ερευνητές πανεπιστημίου του Hebei της Κίνας δεν περιέχει το στοιχείο του χλωριδίου και ως εκ τούτου η απελευθέρωσή του στο περιβάλλον δεν μπορεί να θεωρηθεί επιβλαβής.


Ωστόσο, το συγκριτικό πλεονέκτημα της νέας χημικής φόρμουλας είναι η ικανότητα ενσωμάτωσής της στην άσφαλτο, κατά τη διάρκεια της κατασκευής ενός δρόμου.

Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι ο δρόμος θα αποτρέπει τη εμφάνιση πάγου στην επιφάνειά του χωρίς να χρειάζεται η παρέμβαση των αρχών τις κρύες ημέρες -και νύχτες- του χειμώνα, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο πρόκλησης ενός τροχαίου ατυχήματος εξαιτίας τις ολισθηρότητας του οδοστρώματος.


Ας μην ξεχνάμε ότι ο πάγος που σχηματίζεται στο οδόστρωμα όταν η θερμοκρασία πλησιάσει του μηδέν βαθμούς αποτελεί μια αόρατη απειλή για τους οδηγούς και μια από τις βασικές αιτίες τροχαίων ατυχημάτων κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

Η εμπλουτισμένη άσφαλτος με την ειδική χημική φόρμουλα έχει ήδη περάσει στη φάση των δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η αντιπαγωτική της ιδιότητα έχει διάρκεια ζωής έως και 8 χρόνια.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top