0
Τα τρία ΑΣΕΙ (Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) και Σχολή Ικάρων (ΣΙ)) συμπεριλήφθηκαν σε προσκλήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για ευρωπαϊκά προγράμματα ΕΣΠΑ συνολικής αξίας 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, όπως και τα υπόλοιπα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Ωστόσο, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Άμυνας, η Διεύθυνση Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΔΙΔΕΑΠ), αντί να διαχειριστεί η ίδια τα έργα όπως όφειλε, πέταξε το μπαλάκι στα επιτελεία,  (ΓΕΝ, ΓΕΣ, ΓΕΑ), ως μη όφειλε, με αποτέλεσμα τα χρήματα να κινδυνεύουν να χαθούν λόγω κάποιων γραφειοκρατών που αρνούνται να κάνουν τη δουλειά τους και την αδιαφορία των πολιτικών και στρατιωτικών τους προϊσταμένων. Δηλαδή, του ΥΦΕΘΑ κ. Χαρδαλιά και του Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Φλώρου.

Τα σχετικά προγράμματα είναι τα ακόλουθα:

1. Δράση (6,8,9).10.2.1.02.02 (ΕΣΠΑ-ΜΟΔΙΠ): Αναβάθμιση της Ποιότητας των ΑΕΙ και των ΑΣΕΙ για την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία τους.

2. Δράση (6,8,9).10.2.1.02.04 (ΕΣΠΑ-ΜΟ.ΣΤΡΑ): Μονάδες Στρατηγικού Σχεδιασμού των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των ΑΣΕΙ

3. Δράση (7).10.4.2.01.02 (ΕΣΠΑ – ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ)

Καθένα από τα παραπάνω αξίας 510.000 ευρώ.

Για την υλοποίηση τους είναι κανονικά υπεύθυνη η Διεύθυνση Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΔΙΔΕΑΠ), η οποία όμως αρνήθηκε να ασχοληθεί και επέλεξε να μην ανατεθεί η διαχείριση του έργου στον Ειδικό Λογαριασμό ΥΕΘΑ παρότι η ΚΥΑ του Ειδικού Λογαριασμού (Άρθρο 2) το προβλέπει ρητά .

Έτσι, τα τρία ΑΣΕΙ κινδυνεύουν να απωλέσουν διασφαλισμένους πόρους 1,5 εκατ. Ευρώ από το ΕΣΠΑ, λόγω των επιλογών των γραφειοκρατών της ΔΙΔΕΑΠ και της αδιαφορίας της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top