0
Μετά από χρόνια απεγνωσμένης προσπάθειας να χωρέσετε όλα τα προϊόντα περιποίησης σας σε μια μικροσκοπική πλαστική σακούλα, τα αεροδρόμια τώρα πρόκειται να καταργήσουν τον κανόνα που περιορίζει τα υγρά στα 100 ml. 

Κάθε μέρα στη ζωή χρησιμοποιούμε μπουκάλια σαμπουάν, ενυδατική κρέμα, αποσμητικό και οδοντόκρεμα από μπουκάλια που έχουν δημιουργηθεί σε ανθρώπινη κλίμακα. Γενικά αυτός ο νόμος είναι πραγματικά ακατανόητος κι έχει προκαλέσει πολύ μεγάλο πρόβλημα στους επιβάτες. 

Και όμως, για κάποιο λόγο, όταν πάμε διακοπές και πρέπει να λάβουμε υπόψη το αντηλιακό, το aftersun και οτιδήποτε άλλο θέλουμε να πακετάρουμε «για κάθε περίπτωση», περιοριζόμαστε σε μικρές εκδόσεις αυτών των προϊόντων λόγω αυτού του νόμου των 100ml. Τώρα όμως αυτό πρόκειται να καταργηθεί (επιτέλους)!


Όχι μόνο αυτό, αλλά πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά τα αντικείμενά σας για να βεβαιωθείτε ότι χωρούν σε σακούλες που είμαι αρκετά βέβαιος ότι έχουν σχεδιαστεί μόνο για να χωράνε σάντουιτς. Ενώ ορισμένοι ταξιδιώτες έχουν κατακτήσει την τέχνη του κανόνα των 100 ml, άλλοι βρίσκονται τακτικά να αποχαιρετούν τα αγαπημένα τους αρώματα, βάλσαμα για τα χείλη και λακ για τα μαλλιά που απλά δεν πέρασαν την δοκιμασία των 100ml.

Λοιπόν, όχι πια. Η Βρετανική κυβέρνηση έχει πλέον ορίσει ως προθεσμία τον Ιούνιο του 2024 για τα περισσότερα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκαταστήσουν νέους σαρωτές 3D υψηλής τεχνολογίας που είναι σε θέση να προσφέρουν πιο λεπτομερείς εικόνες για το τι μαζεύουν οι πελάτες στις αποσκευές τους. 

Οι νέοι σαρωτές θα εξαλείψουν την ανάγκη των ταξιδιωτών να αφαιρούν ορισμένα ηλεκτρικά αντικείμενα, όπως φορητούς υπολογιστές, από τις τσάντες και θα επιτρέψουν την αύξηση του κανόνα υγρών στα δύο λίτρα. Αυτό είναι σαφώς μία εξέλιξη. Τα επόμενα δύο με τρία χρόνια ο νόμος αυτός των αεροδρομίων θα σταματήσει και πλέον θα είμαστε σε θέση να κουβαλάμε υγρά μέχρι και δύο λίτρα.


Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, ο υπουργός Μεταφορών Mark Harper είπε ότι η νέα τεχνολογία θα μειώσει τους χρόνους στην ουρά και θα βελτιώσει την «εμπειρία των επιβατών και, το πιο σημαντικό, τον εντοπισμό πιθανών απειλών». Ο Christopher Snelling, διευθυντής πολιτικής στο Airport Operators Association, που εκπροσωπεί τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, περιέγραψε την επένδυση ως «ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για τα αεροπορικά ταξίδια του Ηνωμένου Βασιλείου». Να δούμε όμως πότε θα έρθει αυτή η νέα τεχνολογία και στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη.

Οι ισχύοντες κανόνες, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης ηλεκτρικών ειδών και του περιορισμού των υγρών στα 100 ml, θα παραμείνουν σε ισχύ σε αεροδρόμια που δεν έχουν ακόμη αναβαθμίσει τους σαρωτές τους. Ωστόσο, με τη νέα απόφαση που ισχύει τώρα, ίσως χρειαστεί να αντιμετωπίσετε αυτές τις τρομακτικές πλαστικές σακούλες μόνο μερικές φορές ακόμη προτού να είστε ελεύθεροι να πάρετε όλο το σαμπουάν και το μαλακτικό που χρειάζεστε.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top