0
Με μήνυμα κατά της Ελλάδας και της αποστολής όπλων από τη χώρα μας στην Ουκρανία, εμφανίστηκε σήμερα η Μαρία Ζαχάροβα σε δήλωσή της που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

Αυτή τη φορά, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ ανέφερε πως τα σχέδια της Ελλάδας να μεταφέρει τους S-300 στην Ουκρανία είναι προκλητικά και όλος ο στρατιωτικός εξοπλισμός που θα σταλεί στο Κίεβο θα καταστραφεί από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, το τελευταίο διάστημα η ελληνική ηγεσία δηλώνει όλο και περισσότερο την ετοιμότητά της να μεταφέρει στην Ουκρανία τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300PMU-1 που εδρεύουν στο νησί της Κρήτης, με την προϋπόθεση ότι θα λάβει έναν επιπλέον αριθμό αμερικανικών αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot για να τα αντικαταστήσει.

«Θεωρούμε τα προκλητικά σχέδια για την προμήθεια του καθεστώτος του Κιέβου με τους S-300 και άλλα ρωσικά/σοβιετικά συστήματα αεράμυνας που θα είναι εχθρικά προς τη Ρωσία», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Σύμφωνα με την ίδια... «μιλάμε για κατάφωρη παραβίαση των διατάξεων των ρωσο-ελληνικών διακυβερνητικών συμφωνιών για τη στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία της 30ης Οκτωβρίου 1995 και για την προμήθεια στρατιωτικών προϊόντων της 3ης Δεκεμβρίου 2013, οι οποίες απαγορεύουν απερίφραστα στην Ελλάδα να επανεξάγει τον παραδοθέντα στρατιωτικό εξοπλισμό σε τρίτο μέρος χωρίς τη συγκατάθεση της Ρωσίας».

Τόνισε, ακόμα, ότι η παραβίαση των συμβατικών υποχρεώσεων θα έχει αναπόφευκτες συνέπειες... «για να μην αναφέρουμε τη σημαντική αποδυνάμωση της ελληνικής αμυντικής ικανότητας στον τομέα της αεράμυνας».

«Τέλος, κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολίες ότι όλος ο στρατιωτικός εξοπλισμός που θα σταλεί στο Κίεβο, θα εντοπιστεί και θα καταστραφεί εγκαίρως από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Πριν να είναι πολύ αργά, μπορείτε να εγκαταλείψετε τα επικίνδυνα σχέδια. Για άλλη μια φορά προειδοποιούμε την ελληνική ηγεσία της ευθύνης».

Νωρίτερα, η Ζαχάροβα δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα προειδοποιεί εκ των προτέρων τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι εάν τα συστήματα αεράμυνας Patriot σταλούν στην Ουκρανία, αυτά, μαζί με το προσωπικό τους, θα γίνουν νόμιμοι στόχοι της Ρωσίας.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top