0
Ακόμα ένας αστυνομικός της ΟΠΚΕ πυροβολήθηκε με καραμπίνα από Ρομά και τραυματίστηκε στο πρόσωπο κατά την διάρκεια των χθεσινών βραδινών επεισοδίων στον Ασπρόπυργο.

Μια ομάδα Ρομά άνοιξε πυρ κατά της ομάδας ΟΠΚΕ τραυματίζοντας τον αστυνομικό.


Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ, στη λεωφόρο Διυλιστηρίων και τα πυρά προήλθαν από κυνηγετικό όπλο.

Οι Ρομά εδώ και τρεις ημέρες (σήμερα θα είναι η τέταρτη) είναι ανεξέλεγκτοι καίνε, πυροβολούν, ληστεύουν και ξυλοκοπούν ελεύθερα και όλα αυτά με την ανοχή του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ που ακολουθάει τα χνάρια ενός άλλου παλαιότερου ΥΠΕΣ, του Προκόπη Παυλόπουλου, που είχε επιτρέψει να καεί η Αθήνα στις ταραχές του 2008 που προκλήθηκαν από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Αλγεινή εντύπωση πάντως έχει προκαλέσει στους πολίτες η στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στους Ρομά από προχθές έχουν παραδώσει στις φλόγες πολλές περιοχές της Ελλάδας και καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία!

Οι Ρομά έχουν κάψει περιουσίες και υποδομές, έχουν βομβαρδίσει με εκατοντάδες μολότοφ κινητούς και ακίνητους «στόχους», έχουν πυροβολήσει αστυνομικούς, έχουν αποκλείσει εθνικές οδούς και μεγάλους δρόμους όπως η Μεσογείων και η κυβέρνηση έδωσε εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να μην συλλάβουν κανέναν και απλώς να… παρατηρούν!

Το ερώτημα που προκύπτει σε όλους είναι τι θα γίνονταν αν ήταν οι Τούρκοι στην θέση των Ρομά; Θα παραδινόμασταν;

Γιατί ο ελληνικός λαός να πιστεύει ότι θα αντισταθούν στους Τούρκους όταν δεν τολμούν να υπερασπιστούν τους πολίτες και τις περιουσίες τους και δεν συλλαμβάνουν τους υπαίτιους Ρομά από φόβο μήπως «γίνουν ακόμα χειρότερα τα πράγματα»;

Η ιδιότυπη ασυλία των οπλοφόρων Ρομά συνεχίζεται και η κυβέρνηση δείχνει αδύναμη να ελέγξει μία κρίση η οποία όσο μένει ανεξέλεγκτη μπορεί να λάβει χαρακτηριστικά εξέγερσης.

Συν τοις άλλοι δημιουργεί κακά προηγούμενα για το μέλλον, πως όλοι θα μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, να καταστρέφουν ότι θέλουν, να παραβιάζουν ολόκληρο τον Ποινικό Κώδικα και να μην αντιμετωπίζουν συνέπειες.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί μια απίστευτη εγκύκλιος για την διακοπή της καταδίωξης των παρανόμων που εκδόθηκε μετά την καταδίωξη και τον θάνατο του Ρομά πέρυσι στο Πέραμα.

Ουσιαστικά με αυτή την εγκύκλιο η πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αμφισβητεί στην βάση της το δικαίωμα των αστυνομικών να πραγματοποιούν καταδιώξεις παρανόμων!

Είναι χαρακτηριστικό ότι ρίχνει το «μπαλάκι» σε ότι αφορά την βαρύτητα του αδικήματος των καταδιωκόμενων!

Δηλαδή να κρίνουν αν είναι σοβαρό από την στιγμή που θα λάβουν την εντολή καταδίωξης από το κέντρο κάτι που μπορεί να αφορά μεσολάβηση μερικών δευτερολέπτων!

Είναι μια αδιανόητη εγκύκλιος η οποία μόνο σε αυτή την χώρα και από τέτοιες ηγεσίες θα μπορούσε να εκδοθεί καθώς δεν υπολογίζεται με βάση αυτήν η ασφάλεια των αστυνομικών και η ανάγκη να υπερασπίσουν την ζωή τους γιατί ακόμα και στην πρόσφατη περίπτωση μπορεί “πολιτικά” να ακούγεται εντυπωσιακό ότι αστυνομικοί πυροβόλησαν 16χρονο αλλά πως θα ακούγονταν αν ο 16χρονος έπεφτε στην μηχανή των αστυνομικών που κατευθύνονταν στα πλευρά του καταδιωκόμενου αυτοκινήτου.

Δηλαδή με απλά λόγια το υπουργείο ζητά από τους αστυνομικούς την ώρα που ενημερώνονται από το κέντρο ότι πρέπει να καταδιωχθεί το κέντρο θα πρέπει να υπάρχει και ενημέρωση, πχ. “Να καταδιωχθεί Ρομά που έκλεψε 20 ευρώ βενζίνη”! αλλιώς που να ξέρει τι καταδιώκει.

Έτσι ξεκάθαρη είναι η εγκύκλιος που έχει μοιράσει η Ελληνική Αστυνομία σε όλα τα τμήματα μετά το γεγονότα στο Πέραμα με τον θάνατο ενός Ρομά μετά από καταδίωξη.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top