0
Έξι ακίνητα, τρία αυτοκίνητα και τραπεζικοί λογαριασμοί εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε ελληνικές και ξένες τράπεζες φαίνεται να είναι μεταξύ των περιουσιακών στοιχειών της Εύας Καιλή, που δεσμεύονται  από τις διωκτικές αρχές στο πλαίσιο των ερευνών για το Qatar –  gate.  

Η προφυλακισμένη πλέον, πρώην αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, τις τελευταίες ώρες βρίσκεται στο επίκεντρό ενός μεγάλου σκανδάλου διαφθοράς. Από την πρώτη στιγμή που οι αστυνομικοί των Βρυξελλών πέρασαν χειροπέδες στην Ελληνίδα πολιτικό, αμέσως διατάχθηκε και το πάγωμα των λογαριασμών της στο Βέλγιο.

Τη σκυτάλη πήραν σήμερα (12/12/2022) οι ελληνικές αρμόδιες αρχές, καθώς ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα του Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης διέταξε τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της Εύας Καιλή και των συγγενών της στη χώρα μας.  

Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγραφεί τώρα στο τελευταίο πόθεν έσχες της πρώην αντιπροέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, η Εύα Καιλή διέθετε μέχρι και πριν ένα χρόνο πέντε ακίνητα στην Ελλάδα κι ένα διαμέρισμα στις Βρυξέλλες. Παράλληλα οι καταθέσεις της ανέρχονταν στα 463.200 ευρώ, εκ των οποίων οι 393.000 ευρώ ήταν αποταμιευμένα στην βελγική τράπεζα KBC.

Κι αν για το διαμέρισμα στην Βελγική πρωτεύουσα και το μεγαλύτερο μέρος των τραπεζικών καταθέσεων έχουν επιληφθεί οι διωκτικές αρχές των Βρυξελλών, στην Ελλάδα η αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος θα ελέγξει πως κι από που αποκτήθηκαν τα περιουσιακά της στοιχεία.  

Η πρώην αντιπρόεδρος έχει στην κατοχή της πέντε ακίνητα. Στα τέσσερα από αυτά είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης, ενώ σε ένα διαμέρισμα 120 τ.μ της Θεσσαλονίκης έχει στην κυριότητα της το 25%.  

Το 2019 η Εύα Καιλή αποκτά στο Ψυχικό ένα διαμέρισμα στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας,  επιφάνειας 169,25 τ.μ και μία θέση πάρκινγκ στο ίδιο κτίριο έναντι του ποσού των 270.000 ευρώ. Τα χρήματα για την αγορά των δύο ακινήτων φαίνεται να προήλθαν από την πώληση ενός άλλου περιουσιακού της στοιχείου από το οποίο έλαβε το ποσό των 340.000 ευρώ.

Ωστόσο η απόκτηση των ακινήτων στο Ψυχικό θα μπορούσε κάποιος να τη χαρακτηρίσει μεγάλή ευκαιρία. Κι αυτό γιατί η πρώην αντιπρόεδρος τα αγόρασε σχεδόν στο 1/3 των αντικειμενικών τους αξιών. Η θέση στάθμευσης και το διαμέρισμα στο βόρειο προάστιο της Αθήνας έχουν σύμφωνα με τα συμβόλαια απόκτησης τους, αντικειμενική αξία 669.937,48 ευρώ…

Από εκεί και πέρα η Εύα Καιλή είναι ιδιοκτήτρια ενός διαμερίσματος 44 τετραγωνικών μέτρων στο 5 όροφο και μιας αποθήκης στο υπόγειο της ίδιας πολυκατοικίας στο Κολωνάκι.   

Παράλληλα δεσμεύτηκε και η εταιρία real εstate που είχε συστήσει με το σύζυγο της πριν από ένα μήνα, με γραφεία στο Κολωνάκι και οι αρχές εξετάζουν τη δραστηριότητα της.  

Τέλος τα εισοδήματα της Εύας Καιλή για τη χρήση του 2020 όπως είναι δηλωμένα στο πόθεν έσχες του 2021 ανέρχονται στα 165.472,71 ευρώ.   

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top