0
Στοιχεία για την περίπτωση της Εύας Καϊλή, που εμπλέκεται στο σκάνδαλο του Κατάρ, έδωσε χθες (10.12.2022) ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος. 

Σήμερα, η Εύα Καϊλή συνελήφθη και προφυλακίσθηκε από τις βελγικές αρχές για το σκάνδαλο του Κατάρ, σύμφωνα με δημοσίευμα της L’ Echo, ενώ αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες. 


Αναφερόμενος στην περίπτωση της Εύας Καϊλή, ο Γιώργος Κύρτσος έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ότι έγινε προσπάθεια μεταφοράς λογαριασμού ύψους 35 εκατ ευρώ σε φορολογικό παράδεισο, επικαλούμενος βελγικά δημοσιεύματα: 

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα βελγικού Τύπου:

Στο σπίτι Καϊλή στις Βρυξέλλες βρέθηκαν τσάντες με μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ο πατέρας της συνελήφθη στις Βρυξέλλες με χαρτοφύλακα με χρήματα.

Έγινε προσπάθεια μεταφοράς λογαριασμού ύψους… 35 εκατ. ευρώ σε φορολογικό παράδεισο.

Πρόκληση χωρίς όρια!». Σε άλλες δημοσιεύσεις του, ο Γιώργος Κύρκος προσθέτει: «Οι Ιταλοί δούλεψαν στο παρασκήνιο και η Καϊλή ανέλαβε να ολοκληρώσει τη “δουλειά” στο προσκήνιο, με παρεμβάσεις και δηλώσεις σαν αντιπρόεδρος του ΕΚ. Μετατράπηκε έτσι σε βασικό στόχο. Έδειξε με τη στάση της άγνοια κινδύνου, έλλειψη κρίσης και απληστία». «Στο πλαίσιο των απαράδεκτα ευνοϊκών δηλώσεων για το Κατάρ μπήκε, με δημοσίευμα της ιταλικής Republica και ο επίτροπος Σχινάς. Έδειξε, με δημόσια δήλωσή του ενθουσιασμό, επιπέδου Καϊλή, για την «πρόοδο» στο Κατάρ και ας είναι επίτροπος αρμόδιος για τον… ευρωπαϊκό τρόπο ζωής». «Εντυπωσιάζει η αλαζονεία Ιταλών-Καϊλή. Μετά την..ιστορική ομιλία της στο ΕΚ υπέρ πολιτικής Κατάρ έναντι των ξένων εργατών, έπρεπε να περιμένουν αντιδράσεις, έλεγχο, να είχαν πάρει μέτρα προφύλαξης. Ήταν τόσο βέβαιοι για ατιμωρησία τους ώστε τους έπιασαν με τα “μαύρα” στο σπίτι». «Έβρεξε γκολ στο Κατάρ. Με την Ελλάδα ποδοσφαιρικά ανύπαρκτη εδώ και 15 χρόνια, μείναμε -από άποψη διεθνούς δημοσιότητας- με το… αυτογκόλ της Καϊλή. Και μη χειρότερα». Συνολικά, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top