0
Οι πρώτες εικόνες από τη δοκιμή του «Bozdogan», του νέου τουρκικού πυραύλου αέρος-αέρος δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.

Το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα, παραγωγή της Τουρκίας, αποτέλεσε κεντρικό θέμα στα περισσότερα ΜΜΕ της χώρας, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη.

Ενδεικτικά το τηλεοπτικό δίκτυο CNN TURK ανέφερε: «Θα μιλήσουμε για τον πύραυλο αέρος-αέρος Bοzdogan, o οποίος παράγεται απο την Tubitak. Πέτυχε το τεστ προσβολής στόχου. Το βλήμμα πέτυχε το αεροσκάφος-στόχο.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κοινοποίησε τις στιγμές αυτές στα κοινωνικά δίκτυα και συνεχάρη τους νέους μηχανικούς που συμμετείχαν στο σχέδιο αυτό.

Απογειώθηκαν τέσσερα μαχητικά F-16 και σε συντονισμό με αεροπλάνα τανκερ πραγματοποίησαν την βολή στα ανοιχτά της Σινώπης. Τα F-16 στοχοποίησαν το αεροσκάφος-στόχο Simsek, το οποίο κι αυτό παράγεται στην Τουρκία. Επετεύχθη η βολή και η προσβολή του στόχου.

Κλείδωσε…. Στόχος … Ελεύθερος…Εντάξει ελήφθη…

Το βλήμα Bozdogan θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα F-16 αλλά και στα μη επανρωμένα αεροσκάφη. Μέτα την προσβολή του στόχου και το επιτυχημένο τεστ αναμένεται να ενταχθεί στο οπλοστάσιο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων εντός του 2022».


Ωστόσο, την ίδια ώρα τα τουρκικά ΜΜΕ εκφράζουν την ανησυχία τους για ενδεχόμενη επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, στοχοποιώντας για άλλη μια φορά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Χαρακτηριστικά είναι όσα ειπώθηκαν στο τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global: «Η Ελλάδα η οποία στοχεύει να εγκλωβίσει την Τουρκία σε μια στενή υφαλοκρηπίδα, ανακοίνωσε το νέο σχέδιο δράσης της. Θα γίνουν ενέργειες για τον καθορισμό θαλάσσιων περιοχών ευθύνης με τη Λιβύη όπως θα γίνουν έρευνες γύρω απο την Κρήτη και την Πελοπόννησο. Ο Μητσοτάκης έδωσε το μήνυμα πως το χαρτί της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια παραμένει πάνω στο τραπέζι. Aυτή η ενέργεια θεωρείται από την Τουρκία αιτία πολέμου».

Και συνέχισε: «To χαρτί των 12 μιλίων, το οποίο η Τουρκία το θεωρεί ως αιτία πολέμου. Ο Μητσοτάκης έστειλε το μήνυμα πως το ζήτημα της επέκτασης των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο στα 12 μιλια παραμένει πάνω στο τραπέζι και δηλωσε όταν θεωρήσουμε πως είναι η σωστή στιγμή θα το κάνουμε».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top