0
Μεταφορικά ελικόπτερα ηλικίας 40 ετών προκειμένου να αντικατασταθούν τα ελικόπτερα UH-1H ηλικίας 60 ετών που διαθέτει η Αεροπορία Στρατού του ΕΣ και στα οποία το μόνο όφελος θα αφορά τους αντιπροσώπους της Sikorsky που θα πουλούν αφειδώς ανταλλακτικά σκοπεύει να πάρει Η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα: Σύμφωνα με πληροφορίες 40 ελικόπτερα UH-60A+ Blackhawk κατασκευής μεταξύ το 82 με 89 σπρώχνουν εγχώρια συμφέροντα για να αποτελέσει το «νέο» μεταφορικό ελικόπτερο εφόδου του ΕΣ!

Κάποιοι επιμένουν να αρνούνται τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και να επιμένουν στις παραλαβές τενεκέδων όπως συνέβη στην περίπτωση των ελικοπτέρων επιθετικής αναγνώρισης ΟΗ-58D από τα όποια παραλήφθηκαν 70 και ζήτημα είναι αν πετούν 15 ή 20.

Δείτε καταρχήν τι μας ετοιμάζουν:
Το να αγοραστούν ελικόπτερα δηλαδή ένα σύστημα το οποίο έχει τεράστιες απαιτήσεις συντήρησης και υψηλή κατανάλωση ανταλλακτικών λόγο του τρόπου χρήσης και λειτουργίας του αποτελεί οικονομική αυτοκτονία.

Δεν θα συνέβαινε φυσικά το ίδιο εάν επρόκειτο για 40 ελικόπτερα του ίδιου μοντέλου αλλά της έκδοσης L η οποία έχει ακόμα 15 χρόνια ζωής.

Με άλλα λόγια δε λέμε να «ξεκολλήσουμε» από την δεκαετία του… ’80  εν έτει 2022.

Να σημειώσουμε ότι η τελευταία παρτίδα ελικοπτέρων που παραδόθηκαν από τις ΗΠΑ ήταν τα UH-1H επί υπουργίας  Γ.Βαρβιτσιώτη που όμως τα πήρε την δεκαετία του ΄90

Δηλαδή, τότε πήραμε 30 ελικόπτερα τα οποία είχαν κατασκευαστεί 15 -20 χρόνια νωρίτερα από την παράδοσή τους.

Σήμερα μας στέλνουν ελικόπτερα που κατασκευάστηκαν 40 χρόνια πριν ενώ η έκδοση L του ίδιου τύπου δεν έχει καμία σχέση από άποψη δυνατοτήτων και κυρίως αναγκών συντήρησης .

Τα ζητάμε εδώ και 15 χρόνια και είναι κατασκευής δεκαετίας του ’90 έως αρχές του 2000

Όμως είναι ηλικίας 20 έως 25 ετών, δεν είναι 40 ετών, η διαφορά είναι πολύ μεγάλη.

Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν γίνεται να αλλαχτεί ένας αρχαίος στόλος ελικοπτέρων με έναν άλλο στόλο αρχαίων ελικοπτέρων;

Να πούμε ότι τα UH-60L Black Hawk είναι UH-60A με αναβαθμισμένους κινητήρες T700-GE-701C βελτιωμένο σύστημα μετάδοσης της κίνησης και αναβαθμισμένο σύστημα ελέγχου πτήσεων.






loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top