0
Σε θρίλερ εξελίχθηκαν δύο πτήσεις της Emirates που θα αναχωρούσαν το απόγευμα της Πέμπτης από την Αθήνα με προορισμό τη Νέα Υόρκη και το Ντουμπάι, αντίστοιχα, μετά από πληροφορία από τη CIA για υπόπτο άτομο αραβικής καταγωγής που βρισκόταν σε πτήση της εταιρείας από την Αθήνα.

Μετά από αρκετή ώρα ταλαιπωρίας για τους επιβάτες και ερευνών των αρχών δεν βρέθηκε ύποπτο άτομο ή οτιδήποτε άλλο στα δύο αεροσκάφη, με τον συναγερμό να λήγει λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Χρήστης του Twitter ανέβασε βίντεο που δείχνουν το εσωτερικό της πτήσης UAE ΕΚ209 της Emirates που προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά από αναφορές για «ύποπτο» επιβάτη, αλλά και τη διαδικασία της απομάκρυνσης των επιβατών.

Μια υπόθεση, που τελικά αποδείχθηκε μια μεγάλη «φούσκα».

Χρήστης του Twitter έχει ανεβάσει σειρά από βίντεο, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, δείχνουν τη διαδικασία της απομάκρυνσης των επιβατών από το αεροπλάνο, ενώ αναφέρει επίσης ότι «ο ύποπτος παραμένει καθισμένος και δεν του επιτρέπεται να φύγει από το αεροπλάνο».

Επίσης, όπως αναφέρει, δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις θέσεις τους οι επιβάτες που ήταν μέσα στο αεροπλάνο από την αρχή της πτήσης.

Το Boeign 777 είχε ξεκινήσει από Ντουμπάι με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα για ανεφοδιασμό και τελικό προορισμό τη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο, πάνω από τη Σαρδηνία αναγκάστηκε μετά την ενημέρωση της CIA στις ελληνικές αρχές, να κάνει στροφή και να επιστρέψει λίγο πριν τις 22:00 στο Ελ. Βενιζέλος – συνοδεία δύο μαχητικών F-16 – πετώντας μόνο πάνω από θάλασσα.

Δεν υπήρξε τίποτα, τελικά, που να δικαιολόγησε όλη αυτή την κινητοποίηση, που τελικά ήταν περισσότερο show από τα φιλοκυβερνητικά τηλεοπτικά κανάλια, παρά ουσία…

Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη ύποπτου ατόμου σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας που αναχωρούσαν απογευματινές ώρες σήμερα (10-11-2022), από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», δόθηκε η εντολή για την επιστροφή της μίας πτήσης και την μη αναχώρηση της έτερης, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφη από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top