0
Στην εκπομπή «Τομές στα γεγονότα» του κυπριακού Sigmalive μίλησε ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιωάννης Μάζης. 

Ο καθηγητής, σύμφωνα με όσα δήλωσε, εκτιμά πως κάποιοι εξωθούν τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε κλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα, σε θερμό επεισόδιο, άρα και σε αποτυχία για να χάσει την εξουσία.


«Δικαίως υπάρχει ανησυχία αλλά καλύπτεται από την άκρα ετοιμότητα των ελληνικών δυνάμεων» ανέφερε αρχικά ο κ. Μάζης για την κλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία ενώ πρόσθεσε εμφατικά «Λυπάμαι τον Ερντογάν εάν αποφασίσει να κάνει το απονενοημένο. Θα το πληρώσει ακριβά και θα σημάνει την πτώση του και θα έχει πολλούς κινδύνους».

Αργότερα στη συνέντευξή του ο καθηγητής πρόσθεσε: «Το πήρε το μήνυμα ο Ερντογάν. Οι δηλώσεις των ΗΠΑ που έχουν να κάνουν με το Αιγαίο είναι προς την ίδια κατεύθυνση. Κάποιοι εξωθούν τον Ερντογάν να βρεθεί σε αποτυχία για να χάσει την εξουσία».

Tέλος σημείωσε ότι ακόμα και σε περίπτωση θερμού επεισοδίου θα υπάρξει άμεση επέμβαση των ΗΠΑ, ώστε να επανέλθει η κατάσταση στην περιοχή, ανάμεσα στις δύο χώρες, σε ειρηνικό μομέντουμ.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top