0
Η NASA κυκλοφόρησε ένα εκπληκτικό νέο βίντεο που δείχνει την πορεία του νυχτερινού ουρανού μέσα σε ένα διάστημα 12 ετών. 

Τις εικόνες που συνθέτουν το πανέμορφο timelapse βίντεο τις κατέγραψε χάρη στο διαστημικό τηλεσκόπιο NEOWISE (Near-Earth Object Wide Field Infrared Survey Explorer), που εκτοξεύθηκε το 2009, με σκοπό να μελετήσει το σύμπαν πέρα από το ηλιακό μας σύστημα.

Χάρη στη συμβολή του με τα δεδομένα που συνέλεξαν οι ερευνητές κατάφερνα να δημιουργήσαν μια απίστευτα πολύτιμη οπτική για το πως τα αντικείμενα πέρα από το ηλιακό μας σύστημα αλλάζουν και μετακινούνται με την πάροδο των ετών. Μέχρι σήμερα έχει χαρτογραφήσει τις θέσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων αντικειμένων στο σύμπαν και την ποσότητα υπέρυθρου φωτός που εκπέμπει κάθε ένα από αυτά τα αντικείμενα.

Με αυτά τα δεδομένα, οι ερευνητές είναι σε θέση να δουν πώς τα αντικείμενα αλλάζουν με το χρόνο, καθώς η ποσότητα του υπέρυθρου φωτός μειώνεται ή αυξάνεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τηλεσκόπιο αποκτά δεδομένα ενός ολόκληρου ουρανού κάθε έξι μήνες και κατά τη διάρκεια της χαρτογράφησης ολόκληρου του ουρανού, το NEOWISE συγκέντρωσε 18 από αυτούς τους χάρτες, τους οποίους οι επιστήμονες ένωσαν για να δημιουργήσουν το απίστευτο timelapse.


Επίσης οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν 260 αστέρια καφέ νάνους, μαζί με σχεδόν διπλάσιους αστέρες νάνους Υ, δίνοντας στους αστρονόμους πληροφορίες για τους διαφορετικούς σχηματισμούς των άστρων και την ιδιαίτερη εξέλιξη των άστρων μέσα στην πάροδο του χρόνου.

Επιπλέον, τα δεδομένα του NEOWISE επιτρέπουν στους αστρονόμους να εντοπίζουν μαύρες τρύπες από μεγάλες αποστάσεις, καθώς μπορεί ανιχνεύει μια έκρηξη υπέρυθρου φωτός που συμβαίνει όταν μια μαύρη τρύπα καταβροχθίζει μια μεγάλη ποσότητα ύλης. Αυτές οι μαύρες τρύπες εντοπίζονται στη συνέχεια από τους αστρονόμους και μελετώνται περαιτέρω.

Δείτε το απίθανο timelapse βίντεο: loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top