0
Ήταν να μην κάνει την αρχή ο Στέλιος Πέτσας με τη διαβόητη λίστα του (100 εκατ. ευρώ!), εν καιρώ πανδημίας.

Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, αλλά και άλλα που δεν τα γνώριζε η «μάνα» τους, «φορτώθηκαν» με χρήματα που δε θα τα δουν ποτέ όσα χρόνια λειτουργίας και να έχουν (ειδικότερα τα ”τσικό” site και τηλεοπτικοί σταθμοί σαν τον ”Τηλεβόα”) για να ενημερώνουν για τη σωστό πλύσιμο των χεριών και για τα πόσα μέτρα απόσταση αλλά και πόσες μάσκες πρέπει να φορούν οι πολίτες. 

Και όλοι χαρούμενοι. Μετέδιδαν το μήνυμα της κυβέρνησης σε όλους τους πολίτες, που τους είχε επιβάλλει η κυβέρνηση lockdown και οι λογαριασμοί τους  «φούσκωναν».

Μετά την λίστα Πέτσα, ήρθε νέος πακτωλός χρημάτων για τα ΜΜΕ με την έναρξη των επιχειρήσεων στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση που επέβαλλε από τις πρώτες κυρώσεις στην Ρωσία και μας έβαλε στο κάδρο με τις «μη φιλικές χώρες» απέναντι στη Ρωσία, μοίρασε για άλλη μια φορά χρήματα με τη «σέσουλα» με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ.Οικονόμου να δηλώνει:

«Όπως υπήρξε γενναία στήριξη των Μέσων Ενημέρωσης για να ξεπεράσουν τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία, έτσι και τώρα θα τα στηρίξουμε για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από τον πόλεμο στην Ουκρανία και να συνεχίσουν να λειτουργούν και να υπάρχει πολυφωνία».

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως την ίδια ώρα η κυβέρνηση είχε φέρει αντισυνταγματική τροπολογία με την οποία επιχειρεί να ελέγξει τις εφημερίδες μέσω του ΕΣΡ (και όχι μόνο) ώστε οι εκδότες να πληρώνουν με την προσωπική τους περιουσία πρόστιμα και αγωγές!

Και φτάνουμε στο σήμερα.

Η ενεργειακή κρίση λόγω των αντι-ρωσικών κυρώσεων έχει χτυπήσει «κόκκινο» με τους πολίτες να έχουν φτάσει στα όρια τους. Ήδη σήμερα στην Καστοριά σημειώθηκε και η πρώτη συγκέντρωση-διαμαρτυρία για το «τσουνάμι» ακρίβειας που έχει σαρώσει τη χώρα.

Η  κυβέρνηση ετοιμάζεται να μοιράσει πάλι χρήματα χωρίς καμία φειδώ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να τους υποδείξει τη δουλειά τους.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ.Σκρέκας, συγκεκριμένα, ετοιμάζεται να μοιράσει περίπου 7.500.000 ευρώ για να ενημερώσει τους πολίτες για την ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας.

Για να μάθουν οι πολίτες ότι αν δεν είσαι στο σπίτι δεν αφήνεις ανοικτή την θέρμανση. Για να μάθουν οι πολίτες ότι κλείνουμε το φως σε ένα δωμάτιο όπου δεν χρησιμοποιούμε και άλλα τέτοια «κουλά» που φυσικά χρήζουν υπόδειξης.

Ο χειμώνας προμηνύεται πολύ δύσκολος, το τοπίο στην αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου παραμένει εξαιρετικά θολό λόγω του πολέμου που μαίνεται και η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης ενέκρινε το πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο πλαίσιο της δράσης «Εξοικονόμηση ενέργειας».

Η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε προχθές, Δευτέρα (3/10), στη Δι@ύγεια, φέροντας την υπογραφή του γενικού γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρη Γαλαμάτη.
To πρόγραμμα ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 7.440.000,00 ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τον τακτικό προϋπολογισμό του ΥΠΕΝ.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top