0
Τα «νταϊλίκια» ξεκίνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει εκλογών, καθώς ζήτησε από τους Τούρκους να εισβάλλουν στην Ελλάδα… ημέρα και όχι βράδυ. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Παρίσι το απόγευμα όπου συναντήθηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων, με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε πως συμφωνεί απόλυτα με τις δηλώσεις της Γαλλίδας υπουργού Εξωτερικών, Κατρίν Κολονά, από την Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, η οποία υπενθύμισε πως σε περίπτωση επίθεσης σε βάρος της Ελλάδας, η Γαλλία θα επέμβει στρατιωτικά.

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη από το Ελιζέ

Οι δύο χώρες συντονίζονται για την αντιμετώπιση του ενεργειακού προβλήματος, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις κοινές δηλώσεις με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν πριν από τη συνάντησή τους, στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

«Οι κρίκοι της ιστορίας και του πολιτισμού που μας ενώνουν εδώ και δύο αιώνες πληθαίνουν συνεχώς» είπε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητοστάκης, αναφερόμενος στην αλληλεγγύη των δύο χωρών αναφορικά με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών πέρσι και φέτος. «Οι δυο χώρες συντονίζονται σήμερα και στην άμυνα απέναντι στην εκτίναξη των διεθνών τιμών στην ενέργεια» υποστήριξες επίσης ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Η πατρίδα μου ξέρει καλά από γειτονικές απειλές, γι’ αυτό και θα μοιραστώ με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, σκέψεις για τη συνεχιζόμενη στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο» είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε πως η απάντηση της Αθήνας στην τουρκική προκλητικότητα είναι η ετοιμότητα, αναφερόμενος στα μαχητικά Rafale και τις φρεγάτες Μπελαρά. «Περιμένουμε όσους απειλούν ότι τάχα θα έρθουν κάποιο βράδυ, στο φως της ημέρας» είπε στέλνοντας μήνυμα προς τον Τούρκο πρόεδρο.

Θυμίζουμε πως με αφορμή την ενημέρωση για το ταξίδι που θα κάνει σε βαλκανικές χώρες την περασμένη εβδομάδα, ο Ερντογάν χρησιμοποίησε για άλλη μια φορά τη φράση «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» τον στίχο, δηλαδή, τραγουδιού του 1974 που παραπέμπει στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο.


Ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δειπνήσουν μαζί, το βράδυ της ίδιας ημέρας, και θα συζητήσουν όλα τα ανοικτά ζητήματα της Ε.Ε., με έμφαση στο ενεργειακό, αλλά και τις σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top