0
Αλλαγή του εκλογικού νόμου «για να υπάρξει σταθερότητα και όχι ακυβερνησία» προανήγγειλε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Οικονόμου.

Και γέλασε κάθε πικραμένος!

Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου που ισχύουν έστω και στο ελάχιστο οι νόμοι έπρεπε να είχε συλληφθεί βγαίνοντας από την αίθουσα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Π.Κοντολέων που ομολόγησε το κακούργημα των υποκλοπών!

Και κατ’ευθείαν Κορυδαλλό!

Το ίδιο ισχύει και για τους 6 διευθυντές που υπέγραψαν τις παρακολουθήσεις, την εισαγγελέα Β.Βλάχου που τις ενέκρινε, όποιον ήταν υπεύθυνος από το γραφείο του πρωθυπουργού (Γ.Γεραπετρίτης), αλλά και να κινηθεί άμεσα διαδικασία ειδικού δικαστηρίου για τον Κ.Μητσοτάκη.

Απλά πράγματα.

Από την στιγμή που δεν έγιναν αυτά, στην πράξη καταλύθηκε η έννομη τάξη στη χώρα με απόλυτη και ακέραιη ευθύνη των διορισμένων από την κυβέρνηση θεωρούμενων ως «λειτουργών της δικαιοσύνης»…

Όσο για την αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις μεθεπόμενες εκλογές (οι επόμενες γίνονται αναγκαστικά με απλή αναλογική) να πούμε πρώτον ότι είναι πολύ αισιόδοξοι, υπερβολικά αισιόδοξοι, στη κυβέρνηση ότι θα βγουν πρώτο κόμμα στις εκλογές, είτε στις πρώτες είτε στις δεύτερες.

Καμία σοβαρή δημοσκόπηση δεν δείχνει κάτι τέτοιο αν αποκρυπτογραφηθεί σωστά.

Και κατά δεύτερο είναι υπερ-αισιόδοξοι, όταν μιλάνε για… «δεύτερες κάλπες». Κανείς από την αντιπολίτευση δεν θα τους αφήσει να πάνε σε δεύτερες κάλπες.

Στις πρώτες εκλογές θα συγκεντρώσουν το πολύ 70 βουλευτές (οι ίδιοι υποστηρίζουν 90) και τα αντίπαλα κόμματα θα έχουν τον πρώτο λόγο.

Όσο για τα περί αλλαγής του εκλογικού νόμου (θα τον αλλάξουν για δεύτερη φορά) λόγω της «Πρόθεσης αποτροπής της ακυβερνησίας και εξασφάλισης της πολιτικής σταθερότητας» που είπε είπε μεταξύ άλλων ο Οικονόμου, ας μην ανησυχεί: Έτσι όπως τα κατάφεραν, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και MεΡΑ 25, «μια χαρά» κυβέρνηση θα κάνουν.

Δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι το στοίχημα για όλες τις πολιτικές δυνάμεις, δεξιές, αριστερές και κεντρώες είναι να διαλυθεί το «σύστημα Μητσοτάκη»

Μπορεί και με σφήνα κάποιο από τα νεοσύστατα δεξιά κόμματα αν χρειαστεί…

Και καταληκτικά, να θυμίσουμε την θέση του θεματοφύλακα της παράταξης Κώστα Καραμανλή πριν επτά ημέρες μόλις:

«Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο.

Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν. Η διαύγεια και η διαφάνεια είναι άλλωστε θεμελιώδη ζητούμενα για σύννομο και ομαλό δημόσιο βίο».

Ακόμη περισσότερο όταν προκύπτουν ζητήματα, όπως αυτό της παρακολούθησης τηλεφώνου πολιτικού αρχηγού, δημοσιογράφου ή κάθε πολίτη.

Σε τέτοιου είδους καταστάσεις η κάθαρση επέρχεται μόνο εφ΄ όσον αποσαφηνιστούν πλήρως. Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για την δημοκρατική ομαλότητα. (…)

Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος που διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών.

Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών».

Άρα η κατάλυση της έννομης τάξης που γράφουμε πιο πάνω, δημιουργεί και ζητήματα δημοκρατίας και λειτουργίας της χώρας…
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top