0
Μάλλον «κάτι ήθελε να πει χωρίς να έχει στοιχεία να το πει» η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και άρχισε τις γνωστές αερολογίες της για την «ισχυρότερη δυνατή απάντηση αν αποδειχθεί ότι οι εκρήξεις στους δύο αγωγούς Nord Stream 1/2 ήταν  σκόπιμη κίνηση κατά της ευρωπαϊκής ενέργειας».

Την ώρα που οι Πολωνοί δίνουν συγχαρητήρια στις ΗΠΑ για την καταστροφή τους, την ώρα που έρχονται όλο και περισσότερα στοιχεία στην δημοσιότητα για την εμπλοκή τους πέρα από τα αυθόρμητα «συγχατηρήρια» (δείτε παρακάτω) οι δηλώσεις της προέδρου της Κομισιόν ,μίλησε με τη Δανή πρωθυπουργό, Μέτε Φρεντέρικσεν, για τις πράξεις δολιοφθοράς στους αγωγούς και είπε ότι «Είναι σημαντικό να διερευνήσουμε τώρα τα περιστατικά, να λάβουμε πλήρη σαφήνεια σχετικά με τα γεγονότα και τους λόγους».

Η πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε: «Οποιαδήποτε σκόπιμη διακοπή ευρωπαϊκής ενεργειακής υποδομής είναι απαράδεκτη και θα οδηγήσει στην ισχυρότερη δυνατή απάντηση».

Εναντίον ποίου; Των ΗΠΑ; Γιατί η Ρωσία λιγάκι δύσκολο να τίναξε τους αγωγούς ιδιοκτησίας της στον αέρα. Και γιατί να το κάνει.

Αφού τους είχε κλείσει, για ποιο λόγο να τους καταστρέψει και μάλιστα με όλα τα ρίσκα που θα είχε μία τέτοια ενέργεια εν μέσω ΝΑΤΟϊκής άσκησης Και για ποιο λόγο οι Ρώσοι να θέλουν να καταστρέψουν την περιουσία τους και να κόψουν εντελώς τις γέφυρες με το μέλλον.

Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι απλά:

Διαρροές, λόγω εκρήξεων, έχουν εντοπιστεί στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2.

Αυτοί οι αγωγοί συνδέουν τη Ρωσία με τη Γερμανία για την παροχή αερίου στην Ευρώπη μέσω της Βαλτικής Θάλασσας. Τους διαχειρίζεται μια κοινοπραξία που εξαρτάται από τον ρωσικό κολοσσό Gazprom αλλά δεν λειτουργούν λόγω των συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία.

Σουηδοί σεισμολόγοι πιστεύουν ότι τα περιστατικά στο Nord Stream συνδέονται ακριβώς με εκρήξεις.

Η εκδοχή του υποθαλάσσιου σεισμού, αρχικά τεταμένη και μη πειστική, τελικά θάβεται. Ανατινάχτηκε ο αγωγός, το έκαναν «καθαρά» και επαγγελματικά.

Το αν ήταν εκρηκτικός μηχανισμός ή υποβρύχιο drone δεν είναι τόσο σημαντικό.

Πριν στα επίμαχα σημεία των εκρήξεων πέταξαν drones και ελικόπτερα του ΝΑΤΟ από το αμερικάνικο πλοίο Kirsarge UDC που έφθασε πρόσφατα στη Βαλτική.

Το σαμποτάζ στο SP-2 θα πυροδοτήσει μαζικές διαδηλώσεις στη Γερμανία

Διαρροές Nord Stream: φυσαλίδες με διάμετρο έως 1 χιλιόμετρο

Οι τρεις μεγάλες διαρροές που εντοπίστηκαν από τη Δευτέρα στα ανοιχτά του νησιού Bornholm της Δανίας είναι ορατές στην επιφάνεια με τεράστιες φυσαλίδες-δίνες διαμέτρου έως και 1 χιλιομέτρου, ανακοίνωσε ο δανικός στρατός, με υποστηρικτικές εικόνες.

Μία από τις διαρροές Nord Stream 1 σημειώθηκε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Δανίας και η άλλη στη Σουηδία, σύμφωνα με τις δύο χώρες. Δύο υποβρύχιες εκρήξεις καταγράφηκαν πριν από τη διαρροή του Nord Stream.


Δύο υποβρύχιες εκρήξεις «πιθανότατα λόγω πυροδότησης» καταγράφηκαν κοντά στις τοποθεσίες των διαρροών των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2, λίγο πριν εντοπιστούν, ανακοίνωσε την Τρίτη σουηδικό σεισμικό ινστιτούτο.

Μια πρώτη “μαζική εκπομπή ενέργειας” μεγέθους 1,9 βαθμών καταγράφηκε τη νύχτα από Κυριακή προς Δευτέρα στις 02:03 τοπική ώρα (00:03 GMT) νοτιοανατολικά του νησιού Bornholm της Δανίας και στη συνέχεια μια άλλη μεγέθους 2,3 στις 7:04 μ.μ. 5:04 μ.μ. GMT) Το απόγευμα της Δευτέρας στα βορειοανατολικά του νησιού, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πίτερ Σμιντ, του Εθνικού Σεισμικού Δικτύου της Σουηδίας. «Το ερμηνεύουμε ότι προέρχεται με τη μεγαλύτερη πιθανότητα από κάποια μορφή έκρηξης», είπε.


Διαρροές στο Nord Stream: το Κίεβο καταγγέλλει “σχεδιασμένη τρομοκρατική επίθεση” από τη Μόσχα
Οι ανεξήγητες διαρροές που ανακαλύφθηκαν στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα είναι το αποτέλεσμα «μιας σχεδιαζόμενης τρομοκρατικής επίθεσης» από τη Μόσχα, δήλωσε το Κίεβο την Τρίτη, χωρίς να παρέχει στοιχεία.

«Η μεγάλης κλίμακας διαρροή φυσικού αερίου από το Nord Stream 1 δεν είναι τίποτα άλλο από μια προγραμματισμένη τρομοκρατική επίθεση από τη Ρωσία και μια επιθετική ενέργεια κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε στο Twitter ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας. , Mykhailo Podoliak.

“Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ηγούνται της έρευνας. Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τις προσπάθειές τους”, δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου σχετικά με τις διαρροές στους υποθαλάσσιους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα.


Οι τρεις μεγάλες διαρροές που εντοπίστηκαν από τη Δευτέρα στα ανοιχτά του δανικού νησιού Bornholm είναι ορατές στην επιφάνεια με φυσαλίδες που κυμαίνονται από 200 έως 1 km σε διάμετρο, ανακοίνωσε ο δανικός στρατός, δίνοντας εντυπωσιακές εικόνες.

Οι δανικές αρχές αξιολόγησαν το περιστατικό του Nord Stream ως σκόπιμη ενέργεια. Αυτό μετέδωσε το Reuters Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, το περιστατικό σημειώθηκε λόγω εκρήξεων. Οι εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream “δεν είναι πράξη πολέμου εναντίον της Δανίας” δήλωσε ωστόσο ο Πρωθυπουργός της Δανίας.

H τιμή αερίου στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 11% μετά το ατύχημα στους αγωγούς.

Πολύ ενδιαφέρον σαρκαστικό tweet από τον Radislav Sikorski – πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Πολωνίας: ”σ΄ευχαριστούμε ΗΠΑ” και δείχνει τις εικόνες διαρροής του αερίου.
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες οι παρατηρήσεις του «Vatfor» των ελιγμών Σεπτεμβρίου της αμερικανικής αεροπορίας στη ζώνη του σημερινού ατυχήματος (ή μπορούμε ήδη να πούμε ότι ήταν δολιοφθορά;) στους σωλήνες SP-1 και SP-2.

Ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πέταξαν πάνω από τον τόπο του ατυχήματος στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream

Εν ολίγοις, οι διαδρομές κίνησης των ελικοπτέρων MH-60S που απογειώνονταν από το πλοίο USS Kearsarge συμπίπτουν σαφώς με τα σημεία των εκρήξεων στους αγωγούς.

Στις 7 Φεβρουαρίου, ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι «Εάν η Ρωσία εισβάλει… τότε δεν θα υπάρχει άλλος Nord Stream 2». Θα βάλουμε ένα τέλος σε αυτό». Ερωτηθείς από έναν δημοσιογράφο, «Μα πώς ακριβώς θα το κάνετε, αφού… το έργο είναι υπό γερμανικό έλεγχο;» Ο Μπάιντεν απάντησε: «Σας υπόσχομαι, μπορούμε να το κάνουμε».…….

ένα πιθανό μέσο επίθεσης στον αγωγό είναι ο λεγόμενος καταστροφέας ναρκών – ένα μη επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα μιας χρήσης (UUV), που ελέγχεται από ένα επιφανειακό πλοίο μέσω ενός καλωδίου οπτικών ινών, με τη δική του τηλεοπτική κάμερα και ένα απλό σόναρ.

Το γνωστό γιοτ στην Πολωνία βρισκόταν στην περιοχή της διαρροής αερίου του Nord Stream 2 όταν ξεκίνησε.

Σύμφωνα με το AIS και τους δορυφόρους στις πύλες πλοήγησης, το γιοτ Copernicus αναχώρησε από το πολωνικό λιμάνι Hel στον κόλπο του Γκντανσκ το μεσημέρι της 22ας Σεπτεμβρίου και έφτασε στο λιμάνι Nexo στο νησί Bornholm το βράδυ της 23ης Σεπτεμβρίου.

Ακολουθώντας το 9θέσιο πλοίο πήγε σε ένα κοντινό μικρό νησί στο αρχιπέλαγος Kristiansö στα ανατολικά. Και στις 25 Σεπτεμβρίου στις 17.00 κατευθύνθηκε προς το πολωνικό λιμάνι Vladislavovka στον κόλπο του Γκντανσκ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στις 22.43 ο Κοπέρνικος βρισκόταν σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το σημείο της μελλοντικής διαρροής στο Nord Stream 2 και περίπου 25 χιλιομέτρων από το σημείο της ζημιάς στο Nord Stream.

Μετά από αυτό, το σήμα θέσης του πλοίου εξαφανίστηκε. Και εμφανίστηκε, κρίνοντας από τα δεδομένα των πυλών πλοήγησης, ήδη στις 14.34 της 26ης Σεπτεμβρίου, όταν το πλοίο πλησίαζε στο λιμάνι της Vladislavovka.

Αναρωτιέμαι τι θα συμβεί εάν οι κυβερνήσεις της Δανίας και της Σουηδίας και η κοινωνία τους μάθουν ότι στη σημερινή συνοπτική έκθεση, έχει έρθει ανοιχτή έκθεση στον Λευκό Οίκο και στο Κογκρέσο των ΗΠΑ ότι Βρετανοί αυτοδύτες από το Βασιλικό Ναυτικό διεξάγουν ασκήσεις στην περιοχή της του Bornholm για τρίτη μέρα;

Και ποια θα είναι η έκπληξη των Ευρωπαίων γραφειοκρατών στις Βρυξέλλες όταν δουν στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ την απάντηση ενός μυστικού αμερικανικού ερευνητικού ινστιτούτου, που ανήκει στο Πεντάγωνο, ότι στις 23 Αυγούστου πούλησαν δύο από τους τελευταίους υποβρύχιους ρομποτικούς χειριστές για εργασία σε βάθη έως 150 μέτρα;

Και πώς θα επηρεάσει το γεγονός της σημερινής τελετής βράβευσης δύο ναυτών από τον Στόλο της Μ Βρετανίας που έχει προγραμματιστεί για τις 19:00 ώρα Μόσχας, σ΄εκδήλωση για τις σχέσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Και πώς θα επιβιώσει ολόκληρος ο πολιτισμένος δυτικός κόσμος εάν η κυβέρνηση του Ισραήλ δημοσιεύσει τη χθεσινή έκθεση της Μοσάντ για την επιτυχή δολιοφθορά των ρωσικών εγκαταστάσεων ενεργειακής υποδομής από PMC υπό τη διοίκηση του 6ου Στόλου των ΗΠΑ;

Το Reuters και το Spiegel: οι υπηρεσίες της CIA είχαν προειδοποιήσει πριν αρκετές εβδομάδες τη Γερμανία για πιθανές επιθέσεις κατά των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα. Λογικό ήξεραν το πότε αν είναι οι ενορχηστρωτές επιθέσεων.

Εάν αποδειχτεί η εκδοχή για τη σκόπιμη φύση της ζημιάς στα Nord Streams, τότε αυτό δεν πρέπει να χαρακτηριστεί «δολιοφθορά», όπως κάνουν τώρα στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Αυτό πρέπει να χαρακτηριστεί πράξη διεθνούς τρομοκρατίας αναφέρουν ρώσικες πηγές.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top