0
Ανήμερα της 48ης επετείου της δεύτερης τουρκικής στρατιωτικής εισβολής στην Κύπρο, γνωστής ως «Αττίλας ΙΙ», και παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, ογδόντα δύο χρόνια μετά από τον τορπιλισμό του καταδρομικού «Έλλη» στην Τήνο από το ιταλικό υποβρύχιο «Ντελφίνο», ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής και υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, έκανε στα κοινωνικά δίκτυα μία επίκαιρη ανάρτηση:

«Επισκέφθηκα την Αεροπορική Βάση της Τανάγρας προκειμένου να ενημερωθώ από κοντά για τα νεοαποκτηθέντα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη 4ης γενιάς, τα Rafale. Ευχαριστώ τoν Διοικητή της 114 Πτέρυγας Μάχης, Σμήναρχο Στέφανο Αμπουλέρη για την θερμή υποδοχή και την ενδιαφέρουσα ξενάγηση.

Η αγορά των Rafale είναι εξαιρετικά σημαντική. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε την τελευταία δεκαετία στα εξοπλιστικά προγράμματα. Τα Rafale είναι στρατηγικά όπλα, χτυπάνε με ακρίβεια από πολύ μεγάλη απόσταση.

Σε διπλωματικό επίπεδο η αγορά των Ραφάλ συμβολίζει την παρουσία της Γαλλίας στην ευρύτερη περιοχή. Το αξιόμαχο αυξάνει τη διαπραγματευτική μας ικανότητα ως κράτους.

Δεν αγοράσαμε τα Rafale για να πολεμήσουμε. Τα αγοράσαμε για να μην χρειαστεί να πολεμήσουμε. Για να καταδείξουμε την ισχύ μας και να σταλεί το μήνυμα ότι σε περίπτωση που επιχειρηθεί κάτι σε βάρος μας, θα υπάρχει αιματηρό τίμημα. Η Ελλάδα με την αγορά των Rafale στέλνει το μήνυμα στην Τουρκία “Μη διανοηθείς να κάνεις κάτι”».

Ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος με αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας μέσα σε ένα Rafale-Φωτογραφία από το γραφείο του

H επίσκεψη και οι δηλώσεις του υφυπουργού Συρίγου έγιναν εν μέσω δεκάδων τουρκικών παραβιάσεων καθημερινά στο Αιγαίο, και πλειοδοσίαςς δηλώσεων από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Με τα Ραφάλ η Κύπρος πλέον δεν είναι καθόλου μακριά. Η Ελλάδα με τα Ραφάλ είναι σε θέση να υπερασπιστεί ελληνικά και ευρωπαϊκά κυριαρχικά δικαιώματα οπουδήποτε και οποτεδήποτε χρειαστεί σε αέρα, ξηρά και θάλασσα.

Οι φωτογραφίες της επίσκεψης που ανήρτησε ο υφυπουργός στην προσωπική του σελίδα στο Facebook απέσπασαν εκατοντάδες likes και δεκάδες κοινοποιήσεις.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top