0
Εκατόν σαράντα πέντε επιβάτες επέβαιναν στην πτήση ME242 της Middle East Airlines (MEA) όταν αναχαιτίστηκε από δύο ελληνικά F-16 στις 10 Αυγούστου, σύμφωνα με τον λογαριασμό Twitter @Intel_Sky, ο οποίος ειδικεύεται στην παρακολούθηση αεροσκαφών.

Το αεροπλάνο ταξίδευε από τη Μαδρίτη στη Βηρυτό και πετούσε πάνω από την Ελλάδα τη στιγμή της αναχαίτισης.
Ο πιλότος, φέρεται να ήταν ο Αμπέντ αλ Χουτ -γιος του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της MEA-, είχε παραμελήσει να προσαρμόσει τη συχνότητα του ασυρμάτου, αποτυγχάνοντας να ανταποκριθεί στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, σύμφωνα με το @Intel_Sky, το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές.

Σε γραπτή δήλωση, το Υπουργείο Δημοσίων Έργων και Μεταφορών του Λιβάνου δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε ότι ο κ. Αλ Χουτ πιλοτάριζε το αεροπλάνο.

«Το λιβανέζικο αεροπλάνο επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές αεροναυτιλίας στην Ελλάδα δύο φορές όταν εισήλθε στον ελληνικό εναέριο χώρο, από τη συνήθη συχνότητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Και οι τρεις πιλότοι στο πιλοτήριο της πτήσης ME242 «είχαν όλα τα τεχνικά προσόντα που απαιτούνται για να εκτελέσουν τα συνήθη καθήκοντά τους» και ήταν παρόντες στο πιλοτήριο καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης, ανέφερε το λιβανέζικο υπουργείο.

Τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη προσέγγισαν την πτήση της ΜΕΑ για να ρωτήσουν εάν υπήρξε έκτακτη ανάγκη.

«Όταν η απάντηση ήταν αρνητική, ο κυβερνήτης του ελληνικού πολεμικού αεροσκάφους χαιρέτησε το λιβανέζικο αεροπλάνο και το τελευταίο συνέχισε την κανονική του πορεία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών δεν ανέφερε κανένα λόγο για την αιτία που τα ελληνικά μαχητικά προσέγγισαν την πτήση της Middle East Airlines.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top